Chmatákov online


Fórum – Vychytávky–RuneScape

Fórum » Archiv » Vychytávky-RuneScape [zamknuto]

Kernoll
uživatel
Obrázek
Ve hře: Nemám
SZ ICQ Jabber
Během toho co hraji chmat se na fóru objevily spousty nápadů. U některých z nich jeden z prvních příspěvků "To máš z runescape, co?" a podobně. Nebyly to špatné nápady. Před několika týdny sem si řekl, že by nebylo špatné, když je v runescape tolik dobrých nápadů, to prozkoumat. Za tím účelem jsme s Pepisem poslední 2 týdny v mezích našich možností tuto hru "testovali". Našli jsme mnoho vychytávek, které by mohli zkvalitnit hru a zvýšit její úroveň...
Některé věci se již nejspíš zmiňovaly ale dal sem je sem znovu pro takové připomenutí.

1.Obtížné skillování.
Na chmatu má člověk vyskillované všechny potřebné skilly pro zabíjení (odolnost, přesnost, někdy těžbu) behem týdne. Na Runescape (dále jen RS) člověk musí skillu věnovat velké množství času. Pro představu skill na 99 (Maximum co vím) má v jednom prestižním českém klanu (Tím myšlen klan, který může konkurovat např. americkým klanům) dohromady sotva deset lidí (a to každej tak 1, nebo 2 skilly). Tyto obtížné skilly udržují hru vchodu a brání tomu, aby se hráči nudili.

2.Zkušenosti u skillů.
Když někdo skilluje ne chmatákově tak většinou nemá tušení za jak dlouho přijde nový skill a vypadá to, že skilly přibývají vlastně náhodně a bez jakéhokoliv řádu. Na RS je podle mě vyvážený a promyšlený sytém zkušeností, který pomáhá při zpřehlednění hry. Funguje na základě zkušeností, který každý hráč získá za používání skillu. Podle počtu zkušeností se potom vyvíjí level skillu. Například u rybaření získá za každou ulovenou rybu určitý počet zkušeností (záleží na typu ryby, a levlu, který je na odchycení ryby potřeba) – zkušenosti hráč získává jen za chycenou rybu ne za pokus o chyceni ryby! (funguje to tak u všeho jen u bojových skillu se zkušeností přičítají za každou ranu!), dále například u magie hráč dostane určitý počet zkušeností za každé seslané kouzlo nehledě na úspěch. To vyvažuje finanční náročnost tohoto skillu.

3.Neviditelnost itemu po vypadnutí.
Další vychytávka fungující na RS je to, že při zabití nějakého hráče, nebo NPC je předmět ležící na zemi po NPC vidět prvních pár minut pouze pro toho kdo cíl zabil. To znemožňuje kradení předmětů bez jakéhosi zapojení do souboje. Pokud na jeden cíl působí více jak jeden střelců tak se počítá ten, kdo dal nejvíce damage. Pokud se damage u dvou, nebo více hráčů shoduje, tak jde předmět vidět pro toho, kdo vystřelil první. To by samozřejmě ve chmatu mohlo fungovat i pro Obranu, jako kompenzace ztráty životů.

4.Omezení tréninku při užívání terče.
Toto funguje na chmatu u trénování odolnosti, ale nebylo by špatné to zavést i na střelbu. Přeci jen střelba na terč a střelba v reálné situaci je něco úplně jiného.

5.Velký počet aktivních NPC.
Jistě se s tím již počítá, ale do chmatu by se hodily další obludy a tak dále. Také by se na nich mohly dát trénovat skilly(Přesnost, obratnost, odolnost a tak dále). Například by se hodilo aby souboj Chmaták vs. příšera neprobíhal typu chmaták střílí a příšera mu ubere HP jen když se dostane na jeho souřadnice. Prostě by s ním obluda měla opravdu bojovat. Zastavila by se u něj a probíhala by výměna úderů.Taky by to umožnilo trénovat obratnost jinak než mezi hráči.

6. Friendlist a ignorelist.
Friendlist: Taková blbůsta ukazující vám, který z vašich přátel je on-line a ukazující vám do chatu správu pokud se přítel nalogoval. Bylo by u toho jisté omezení na takových pět, šest hráčů. Toto sem zde chtěl zmínit jen okravojově protože většina lidí má ICQ a tak to není až tak potřeba.
Ignorelist: Jistý druh obrany proti dotěrným nováčkům a spamerům. Nejsem ji jistej jestli by bylo možný neomezený počet ignorovaných...

7.Trvalé questy.
Dále by se do hry jako alternativní typ vydělávání hodilo něco jako úkoly, které by byly trochu výdělečnější. Typický tip takového úkolu se mi líbilo "Zabití pískové příšery, sebrat srdce a valit na lávák"...Takových questů by se do chmatu hodilo víc a zpestřilo by to hru...

8.Nemožnost odlogování uprostřed souboje.
Velmi kvalitní a asi jedna ze zásadních vychytávek. Osobně killer nejsem ale rozhodně by se hodilo, že kdyby spolu dva hráči bojovali tak by se nedalo uprostřed souboje odlogovat. Nebo spíše by se nemohl odlogovat ten kdo někam dal nějakou damage. Například pokud někdo někde medituje a má jen 30HP tak by k němu nemohl přijít někdo s kulasem, dvakrát do něj střeli a odlogovat se. Možnost odlogování by byla až takových 20 vteřin po souboji.

9.Změna hesla za pomocí speciální otázky.
Současnou změnu hesla může provést kdokoliv kdo heslo zná. A co je důvodem ke změně hesla? To že moje heslo již někdo zná. Navrhuji možnost přidání ke svému heslu ještě kontrolní otázku, která by se zodpovídala při každé změně hesla. Pepis říkal že na RS je takovýchto otázek dokonce deset ale to mi připadá zbytečné...

Pepis : Funguje to trochu jinak ! Když chceš změnit své stávající heslo stačí ti jen staré heslo! Prostě napíšeš staré a vyplníš nové! Ale když někdo získá tvůj učet a ty ho chceš zpět vyplníš 10 otázek které sis sám určil při registraci (Nemusíš jich zadávat 10 ale čím víc tím lip – nejlíp dávat otázky které nikdo neví! Ten kdo změnit ve heslo a dostane se na tvůj účet muže tyto otázky deaktivovat – neví jaké jsou odpovědi ale tyto otázky se smažou až po měsíci takže ty můžeš do měsíce snadno získat svůj účet zpět) své první heslo které tvůj učet měl! A do dvou minut máš účet zpět!! (Má čeština je strašná , berte na to ohled ;-) )

10.Heslo v chatu:*****
Bylo tu už několik případů, při kterých někdo měl na Controlu (Ctrl+V) nahozené svoje heslo a pak když chtěl dát obranu tak napsal do chatu svoje heslo. Na RS pokud se člověk pokouší napsat do chatu svoje heslo tak se tam místo např. "2468" ukáže "****". Pokud má ale někdo heslo "pes" a hodlá se bavit s někým o svém domácím mazlíčkovi tak má hold smůlu...

11.Přemisťující se zdroje surovin a pochodující NPC.
Velmi účinný boj proti AFK a zpestření hry. Jde o to, že by se například stromy narubu časem daly pokácet a pak by zase rostly do svojí původní velikosti a podobně.
Dále by mohli prodavači různě pochodovat za půltem a tak.

12.Možnost prodeje obchodníkům a ekonomika.
Obchod by měl dvě části. Část obchodníkova zboží, ve které by se se prodávalo neomezené množství předmětů, které obchodník prodává a část hráčského použitého zboží. Zboží do použitého zboží by mohli prodávat hráči sami za drasticky sníženou cenu, která by byla ještě závislá na počtu předmětů tohoto typu, které už obchodník má a procentech předmětu. Z této části obchodu by se také za nižší cenu dalo kupovat. Samozřejmě by se daly obchodníkovi prodávat pouze předměty, které sám nabízí.


Rád bych zdůraznil že tyto návrhy by se samotnou podstatou chmatu nic moc neudělaly, takže bych vás rád poprosil aby jste si odpustili odpovědi typu "Nechci z chmatu Runescape" a podobně.
Dále bych vás rád poprosil aby jste odpovídali bodově na jednotlivé návrhy...
# 6.1.2008 20.23
And they shall beat their swords into plowshares, for if you hit a man with a plowshare, he's going to know he's been hit.

Stránky: 1 2 3 4 5 6

Maniak10
uživatel
Obrázek
Ve hře: Maniak10
SZ Mail ICQ Jabber
Pohy:S tým nesúhlasím:Hral si niekedy Talisman Online a World of Warcraft?95 percent sa tieto dve hry zhodujú.
# 26.6.2008 8.24
nations
uživatel
Obrázek
Ve hře: Nations112, Acer, Vario
SZ
takže abych tady nemusel psát 10 ano tak to napíšu takhle

:-D:-D ANO :-D:-D

aspon by ten chmat nebyla taková nuda,pochobující prodavač se mi hrozně líbí a to s těma skilama taky,
# 26.6.2008 9.28
Chmatákov Old Player (2007-2018)
(Pietro, Palanda, Corse, Nex, maniak, Aspire, zvonek, Magpie a mnoho dalších )

Chmatákov mapa
Kernoll
uživatel
Obrázek
Ve hře: Nemám
SZ ICQ Jabber

wout:Ja bych to dal lepsi se spousta veci, a s tim ignore listem sem proti, 1)Na nic to neni.
2)Znam kreté_y kteří jsou schopni sii dát do friendlistu uplne vsechy! (sou to strašný magoři) :evil:


1)Je to k tomu, že pokud máš nějákýho idiota kterej spamuje na nějáký akci tak ho nemusíš poslouchat.3-( 2)A čemu to vadí?
# 26.6.2008 9.30
And they shall beat their swords into plowshares, for if you hit a man with a plowshare, he's going to know he's been hit.
Tepo99
uživatel
Obrázek
Ve hře: Tepo99
SZ Mail ICQ

Gringo Bastard:mne by sa pacilo este aj to ze by neboly povolania ale kazdy by mohol mat vsetky skilly na 100 ale trvalo by to dlho a bolo by to na exp lebo takto by mal za tyzden kazdy vsetko 100


On by povolani zrusil
# 26.6.2008 15.18
Obrázek
Tomiz
uživatel
Obrázek
Ve hře: Tomiz
SZ Mail ICQ
Zřejmě to pár lidí nepochopilo.

Účel není napodobit RS, ale převzít pár vychytávek, který používaj úspěšný MMORPG, a RS je jenom příklad, protože web-browser MMORPG je jak máku, ale nejvíc se hraje a mluví o RS, takže se dá předpokládat, že to co tam je, sou věci, který pomáhaj hře jako takoví, a CH by pomohli, aby to byl dobrej CH né CH-RS, jasný? Navíc se pořád upravuje a vylepšuje, například dřív byl TZV. Wilderness. Místo, kde se lidi mohli killovat podle libosti, prostě pustina, ted ji ale zrušily, protože to byla poslední možnost ve hře jak někomu něco dát (tim že se necháte zabít), a jediná možnost jak zabránit obchodování herních peněz za reálný (poslední kurz byl asi 12$ za 1milion, to je s nevycvičenym accountem spousta práce, ale když si člověk udělal 100 maker (AFKerů), tak měl na nadprůměrnej plat, do toho udělali celoherní burzu, takže ted už nikomu nic nedáte. Já osobně hraju RS už 3 roky, a neomrzelo mě ani trochu, je to i náročností se vytrénovat, můj největší skill je 71/99, a mam asi 5% expů potřebných do 99, představu si uděláte sami...
# 26.6.2008 22.37
Ženská je nebezpečná ze předu, kůň ze zadu...
...dement ze všech stran.

Tekis Fan! Chápete to? Ne! Díl 9.
Kernoll
uživatel
Obrázek
Ve hře: Nemám
SZ ICQ Jabber
Tomiz jsi asi jediný kdo mě tu pochopil.xD
# 27.6.2008 7.18
And they shall beat their swords into plowshares, for if you hit a man with a plowshare, he's going to know he's been hit.
Tommyno
uživatel
Ve hře: Tommyno
SZ Mail
Podla mna je to dobri napad. To ze si berieme priklady z runescape neni na skodu. Hlavne ide o to, aby bola hra co najzabavnejsia, aby sa pri nej seci bavili. A este (neviem ci to tu nahodou este nebolo) by som z runescape pridal do hry aj notovanie predmetov. Neviem to tak dobre vysvetlit, tak radsej sa ani nepokusam lol ale kto RS hral, urcite pochopi.
# 4.7.2008 10.04
 
lampasák
uživatel
Obrázek
SZ Mail
ja tu 12 pořád nemůžu nějak pochopit
# 4.7.2008 10.29
Lord Drinian je muj učet dam na něj heslo tomu kdo mi napíše na icq ale já nikde icq napsaný nemámlol ;-)

a taky nějaký vtípky: Petr se ptá Jirky kolik ti je a Jirka odpoví: nevím ale narodil jsem je 1983

a jestli chcete říct další tak ho řekněte
BTW.prostě mi napište PM s nějakym vtipem

Stránky: 1 2 3 4 5 6

Fórum » Archiv » Vychytávky-RuneScape [zamknuto]

Pro zasílání odpovědí se musíte přihlásit.



(Registrace)


↑ nahoru | © 2004–2009 Chmatákov Team. Všechna práva vyhrazena.