Chmatákov online


Fórum – * Nový systém ekonomiky, skillů *

Fórum » Nápady, návrhy, připomínky » * Nový systém ekonomiky, skillů * [zamknuto]

nations
uživatel
Obrázek
Ve hře: Nations112, Acer, Vario
SZ
Přesto, že již delší dobu nehraju, tak sem přináším pár návrhů na zlepšení situace ve hře. Ať se to někomu líbí, nebo ne, tak Chmat je prostě hra, ve které MŮSÍ aspoň 1x za rok proběhnout WIPE, tedy co se alespoň aktuální ekonomiky a stylu hry týče. Věřím, že několik mých návrhů by dokázalo prodloužit hratelnost hry.

1) Nový systém skillů
Aktuálně to funguje tak, že danou dovednost trénujete do 100% a poté se již nic neděje a to beru docela jako nevýhodu. Můj návrh spočívá v tom, že po nějaké čase by se jednotlivé skilly snižovaly, dokud by nebyly opět použity. Např. Řemeslníkovi, který neustále rybaří, by se po týdnu snižily ostatní nepoužívané skilly o 2% a musel by je znovu dotrénovat. U některých dovedností bych to vzhledem k jejich náročnosti, ale nepoužíval. (u řemeslníka např jen jeho hlavní skilly bez výroby)

Další věcí je schopnost Odolnost. Odolnost se zvyšuje, když do vás někdo střílí, ale můj návrh je ten, že při zabití hráče by se mu automaticky třeba 3-5% odebralo. Něco podobného by mohlo bejt klidně i u taktiky.

Oba tyto návrhy by přidali do hry nějakou akci. Takhle, když se vyskílíte, tak nemáte co dělat a hra začíná bejt poněkud nudná. Takto by měl hráč furt něco na práci a nutilo ho to, se po pár dnech ke hře vracet.

2) Ekonomika - postupné zvyšování cen / snižení vykupních cen
Ekonomika v Chmatu byla vždycky doslova "na hovno". Po měsíci hraní máte plno peněz a není je pomalu za co utrácet. Navrhuju tedy, aby docházelo k postupnému navyšování cen některých věcí. (zbraně, choboti,listiny) Základní věci samozřejmě nechat tak, jak jsou.
Nebo jednoduše snížit ceny některých vykupovaných předmětů.

3) NPC zvířata
Rozhodně bych omezil šanci získat chobota ochočením, po týdnu ve hře jsou všude a po měsíci jich má každý plnou banku a opět odpadá smysl NPC obchodu s choboty, nebo vydělávaní lovce.
Buď omezit respawn všech NPC třeba 1x za 8 hodin (což by byl problem při skillu, ale chmatopýra nechat třeba), nebo udělat systém, kdy NPC bude co chvilku, ale nepůjde ochočit vždy a bude mizet. ( něco jako při výrobě, kdy vám vždycky dřevo například zmizí při špatném pokusu o vyrobení dýky)

4)VIP předměty, Questy, Akce
Rozhodně do každé akce nedávat VIP předměty, nebo drahé věci. Vždycky budou hráči brečet, že je toho málo, ale tím, že tam naházíte 50 tisíc věcí, tomu moc nepomůžete.

5)Limit pro odlognutí
Co k tomu říct, snad nejlehčí věc, která jde do hry dát a to nastavit limit pro odlognutí hráče. 30 sekundový limit, než se hráč může odlognout.
Odpadl by problém s odlogováním při bojích, questech, lágováních a následných rychlých odpojeních...

6)Zrušení modrého políčka
Podle mě naprostá kravina, která by se měla zrušit, nebo alespoň omezit. Při killovačce je jasné, že daná osoba s vzácnější nebo drahší věci ji rychle sundá a hodí do modrého políčka a zabijáci z toho mají velké kulové. Takhle si hráči budou dávat větší pozor, bude větší šance někomu sebrat jeho item... Políčko nechat jen na amulety

To je asi vše co mě napadlo. Je mi jasné, že ne každému se to bude líbit, protože dnešní hráči jsou rozmazlení a vidí problém ve všem, co by jim přidalo trochu práce, ale za zlepšení hratelnosti a prodloužení životnosti hry by to stálo.
Otázka je, jak moc by takové návrhy byly náročné na naprogramování a nejspíše to stejně zůstane pouze tady :/ Ale za pokus to stojí.


Je to i na vás, jak k tomu přistoupíte, ale pokud nenastane nějaká radikálnější změna, tak se prostě smiřte s tím, že vyskilíte, pár měsíců pohrajete a můžete začít znova. Docela škoda nemslíte?
# 1.7.2014 13.01
Chmatákov Old Player (2007-2018)
(Pietro, Palanda, Corse, Nex, maniak, Aspire, zvonek, Magpie a mnoho dalších )

Chmatákov mapa
  • Hodnocení návrhu
  • Hodnocení: 49 %     Hlasovalo: 23

Stránky: 1 2 3

Monomean
uživatel
Obrázek
SZ
Neviděl jsem, že by tu někdo měl na sobě vip, kromě chmazky a chts, to je pravda.
Ale přece jen, někdy se musí objevit někdo, kdo na sebe nahází věci, aby mohl zamachrovat.
K rybaření jsem si nic nebral, naházel jsem to na sebe přímo ve 4, to byl taky důvod, proč mi nikdy žádný vipko nevydrželo a měl jsem jen blesky xD

Snickers: Pravda +1 xD
# 3.7.2014 15.15
Myslíš, že život je ráj? Nic si nepochopil,
je to boj. Bacha, aby tě nezotročil.
Musel jsem se naučit, že žádný z mojích činů není posun pokud jsem se u něj nezapotil.

Že život je ráj, to ať ti vykládá budhistický mnich,
schovávající se před špinavým zlem celý život za zdmi klášteru.
Fredy_Guvno_Obnova2
autor hry
Ve hře: Fredy_Guvno
SZ
jj někdo se objeví... vytahne vipko na 3 sekundy před bankou, nechá si zvednout ego jak se kolem něj nahromadí děcka a píšou, PLS ZA KOLIK PRODÁŠ, UKA JEŠTĚ PLS...

co je u toho snickerse pravda? :D killit ve lhotce jde aj s odlogem aj bez... od čeho je léčitel... A STEJNĚ NEVÍM PROČ TO ŘEŠÍME KDYŽ SE TO PROSTĚ NEUDĚLÁ
# 3.7.2014 15.34
Monomean
uživatel
Obrázek
SZ
Vždyť jo, ale s tím intervalem než odlogneš by jsi o to vipko přišel na 100%. Teď můžeš zkusit alespoň odlognout.

U Snickerse byla pravda, že to stejně nema kdo udelat,
což je dobře protože to je prostě blbost, tečka xD
Už se o tom nebudu dohadovat :-D
# 3.7.2014 16.05
Myslíš, že život je ráj? Nic si nepochopil,
je to boj. Bacha, aby tě nezotročil.
Musel jsem se naučit, že žádný z mojích činů není posun pokud jsem se u něj nezapotil.

Že život je ráj, to ať ti vykládá budhistický mnich,
schovávající se před špinavým zlem celý život za zdmi klášteru.
nations
uživatel
Obrázek
Ve hře: Nations112, Acer, Vario
SZ
Hele abych pravdu řekl, nehraju nějak aktivně už pár let, takže fakt nevím, jak to teďka s tím odlogáváním ve hře je, ale rozhodně to u Questů, kilovačkách a ruzných akcích byl docela problém. Tak sem to jen připomněl, že by se to mohlo udělat. Ale tak pokud to je neproveditelné, tak to nemá cenu ani řešit no. :-|
# 3.7.2014 17.51
Chmatákov Old Player (2007-2018)
(Pietro, Palanda, Corse, Nex, maniak, Aspire, zvonek, Magpie a mnoho dalších )

Chmatákov mapa
domko
uživatel
Obrázek
SZ
Lol co to je? Zas někdo měl bílý kulas
# 3.7.2014 17.53
Kostky jsou už bohužel vrženy
kubicek307
zablokován
SZ
A proč by mít nemohl? Když na něj vydělal a koupil ho? Bílej už se ani jako vip nebere vzhledem k jeho nízký ceně, za kterou se dá koupit u gm a kvůli tomu že pixie chce aby se nekillilo jen černym a aby byla ve chmatu větší diversita zbraní
# 3.7.2014 18.38
 
schio
zablokován
SZ

domko:Lol co to je? Zas někdo měl bílý kulas


Mám ho já a normálně jsem si ho koupil za 40k od Gm jak jsem řekl za den vydělám když chci 150k když nejsou problémy s logováním. což vetěinou sou ale to zítřkem končí a úplně bez problémů se to dá vydělat jen stačí mít snahu a vytrvalost. Na itemy farmím 1x každý druhý den i to že používám více rybářů natom nemění nic protože někdo jede v kuse non stop a není schopný vydělat ani 30k najednou protože to po chvíli vzdá..
# 3.7.2014 19.00
 

Stránky: 1 2 3

Fórum » Nápady, návrhy, připomínky » * Nový systém ekonomiky, skillů * [zamknuto]

Pro zasílání odpovědí se musíte přihlásit.



(Registrace)


↑ nahoru | © 2004–2009 Chmatákov Team. Všechna práva vyhrazena.