Chmatákov online


Fórum – * Nový systém ekonomiky, skillů *

Fórum » Nápady, návrhy, připomínky » * Nový systém ekonomiky, skillů * [zamknuto]

nations
uživatel
Obrázek
Ve hře: Nations112, Acer, Vario
SZ
Přesto, že již delší dobu nehraju, tak sem přináším pár návrhů na zlepšení situace ve hře. Ať se to někomu líbí, nebo ne, tak Chmat je prostě hra, ve které MŮSÍ aspoň 1x za rok proběhnout WIPE, tedy co se alespoň aktuální ekonomiky a stylu hry týče. Věřím, že několik mých návrhů by dokázalo prodloužit hratelnost hry.

1) Nový systém skillů
Aktuálně to funguje tak, že danou dovednost trénujete do 100% a poté se již nic neděje a to beru docela jako nevýhodu. Můj návrh spočívá v tom, že po nějaké čase by se jednotlivé skilly snižovaly, dokud by nebyly opět použity. Např. Řemeslníkovi, který neustále rybaří, by se po týdnu snižily ostatní nepoužívané skilly o 2% a musel by je znovu dotrénovat. U některých dovedností bych to vzhledem k jejich náročnosti, ale nepoužíval. (u řemeslníka např jen jeho hlavní skilly bez výroby)

Další věcí je schopnost Odolnost. Odolnost se zvyšuje, když do vás někdo střílí, ale můj návrh je ten, že při zabití hráče by se mu automaticky třeba 3-5% odebralo. Něco podobného by mohlo bejt klidně i u taktiky.

Oba tyto návrhy by přidali do hry nějakou akci. Takhle, když se vyskílíte, tak nemáte co dělat a hra začíná bejt poněkud nudná. Takto by měl hráč furt něco na práci a nutilo ho to, se po pár dnech ke hře vracet.

2) Ekonomika - postupné zvyšování cen / snižení vykupních cen
Ekonomika v Chmatu byla vždycky doslova "na hovno". Po měsíci hraní máte plno peněz a není je pomalu za co utrácet. Navrhuju tedy, aby docházelo k postupnému navyšování cen některých věcí. (zbraně, choboti,listiny) Základní věci samozřejmě nechat tak, jak jsou.
Nebo jednoduše snížit ceny některých vykupovaných předmětů.

3) NPC zvířata
Rozhodně bych omezil šanci získat chobota ochočením, po týdnu ve hře jsou všude a po měsíci jich má každý plnou banku a opět odpadá smysl NPC obchodu s choboty, nebo vydělávaní lovce.
Buď omezit respawn všech NPC třeba 1x za 8 hodin (což by byl problem při skillu, ale chmatopýra nechat třeba), nebo udělat systém, kdy NPC bude co chvilku, ale nepůjde ochočit vždy a bude mizet. ( něco jako při výrobě, kdy vám vždycky dřevo například zmizí při špatném pokusu o vyrobení dýky)

4)VIP předměty, Questy, Akce
Rozhodně do každé akce nedávat VIP předměty, nebo drahé věci. Vždycky budou hráči brečet, že je toho málo, ale tím, že tam naházíte 50 tisíc věcí, tomu moc nepomůžete.

5)Limit pro odlognutí
Co k tomu říct, snad nejlehčí věc, která jde do hry dát a to nastavit limit pro odlognutí hráče. 30 sekundový limit, než se hráč může odlognout.
Odpadl by problém s odlogováním při bojích, questech, lágováních a následných rychlých odpojeních...

6)Zrušení modrého políčka
Podle mě naprostá kravina, která by se měla zrušit, nebo alespoň omezit. Při killovačce je jasné, že daná osoba s vzácnější nebo drahší věci ji rychle sundá a hodí do modrého políčka a zabijáci z toho mají velké kulové. Takhle si hráči budou dávat větší pozor, bude větší šance někomu sebrat jeho item... Políčko nechat jen na amulety

To je asi vše co mě napadlo. Je mi jasné, že ne každému se to bude líbit, protože dnešní hráči jsou rozmazlení a vidí problém ve všem, co by jim přidalo trochu práce, ale za zlepšení hratelnosti a prodloužení životnosti hry by to stálo.
Otázka je, jak moc by takové návrhy byly náročné na naprogramování a nejspíše to stejně zůstane pouze tady :/ Ale za pokus to stojí.


Je to i na vás, jak k tomu přistoupíte, ale pokud nenastane nějaká radikálnější změna, tak se prostě smiřte s tím, že vyskilíte, pár měsíců pohrajete a můžete začít znova. Docela škoda nemslíte?
# 1.7.2014 13.01
Chmatákov Old Player (2007-2018)
(Pietro, Palanda, Corse, Nex, maniak, Aspire, zvonek, Magpie a mnoho dalších )

Chmatákov mapa
  • Hodnocení návrhu
  • Hodnocení: 49 %     Hlasovalo: 23

Stránky: 1 2 3

nations
uživatel
Obrázek
Ve hře: Nations112, Acer, Vario
SZ
Fredyho Matka: Jak není moje věc? To může říct každej a pak to tak dopadá. Rozhodně nechci, aby to dopadlo jak za Johna, kdy to bylo fakt nehratelný, ale rozhodně nejsem zastánce toho, aby byl Q každý den s VIP věcma. A pokud to bereš tak, že WIPE co půl nebo rok je super věc, tak tě u toho nechám no...

O prodlevě při odlognutí jsem tu ještě nečetl. Zas takový aktivní nejsem, abych tady četl každou blbost a chodím tu jen na skok. Ale nějak se mi nezdá, že by to byl až takovej problém. Ale tak neprogramuju v céčku, tak nevím no.

A co se modrého políčka týče, tak je jasné, že se to spoustě lidí libit nebude, ale jsem prostě tvrdým zastáncem toho, že tohle ve hře bejt nemá. hra přestává mít smysl, když jdete zabít někoho a člověk tam hodí jedinnou vzácnou věc kterou u sebe aktuálně má. ;-)
# 1.7.2014 17.04
Chmatákov Old Player (2007-2018)
(Pietro, Palanda, Corse, Nex, maniak, Aspire, zvonek, Magpie a mnoho dalších )

Chmatákov mapa
kubicek307
zablokován
SZ
JE to pěkný, ale nikdy se to neudělá. Gizmo nemá čas :-!
Se všim souhlasim až na modrý políčko, nechal bych ho třeba pobudům ( když něco ukradne tak do modrého, jinak to nemá smysl) A u řemdy, to je snad jasné, jinak by je lidi podělávali
# 1.7.2014 17.27
 
Poxi
uživatel
Obrázek
Ve hře: Swis
SZ
NPC zvířata taky zní dobře, přeci jen se tak stanou trošku vzácnější. :-)
# 1.7.2014 17.29
 
Fabos121
uživatel
Obrázek
Ve hře: pK_Fabos121
SZ Mail ICQ Skype
S tema cenama to bylo kdysi podle poctu killu :) cim vic si mel zabiti, tim drazsi vse bylo :).. jinak s tema skillama mi to neprijde moc dobry napad .. skillovani na ch je proste o nicem .. kdyz ho vyskillis rychl, nemas co delat (kdysi se aspon zabijelo ve velkem, nevim, jak je to ted).. no a kdyz skillujes dlouho a mas % za dve hodiny, tak te to nebavi :D
# 1.7.2014 18.27
Obrázek
You are always in my heart no matter where you are.... ♥
Dvoulistek
uživatel
Obrázek
Ve hře: Dvoulístek/(Troj)Lístek
SZ
Nicméně je fakt, že je teď ve hře všechno moc levné.
# 1.7.2014 19.05
V pravdě si najdou směr a hrají fér, ve znaku mají dvakrát R.

schio
zablokován
SZ
zvysil bych ceny já dneska vydělal 150k -_-
# 1.7.2014 19.13
 
koly aneb qqqqqq
uživatel
Obrázek
Ve hře: Koly
SZ
Spíš snížit výdělky, ne?
# 1.7.2014 19.56
Zde je místo pro vaši reklamu.
Obrázek
Chmatákov prodán
Obrázek
Fredy_Guvno_Obnova2
autor hry
Ve hře: Fredy_Guvno
SZ

nations:Fredyho Matka: Jak není moje věc? To může říct každej a pak to tak dopadá. Rozhodně nechci, aby to dopadlo jak za Johna, kdy to bylo fakt nehratelný, ale rozhodně nejsem zastánce toho, aby byl Q každý den s VIP věcma. A pokud to bereš tak, že WIPE co půl nebo rok je super věc, tak tě u toho nechám no...

O prodlevě při odlognutí jsem tu ještě nečetl. Zas takový aktivní nejsem, abych tady četl každou blbost a chodím tu jen na skok. Ale nějak se mi nezdá, že by to byl až takovej problém. Ale tak neprogramuju v céčku, tak nevím no.

A co se modrého políčka týče, tak je jasné, že se to spoustě lidí libit nebude, ale jsem prostě tvrdým zastáncem toho, že tohle ve hře bejt nemá. hra přestává mít smysl, když jdete zabít někoho a člověk tam hodí jedinnou vzácnou věc kterou u sebe aktuálně má. ;-)



není to tvoje věc... wipe proběhl kvuli ekonomice jako vždy... stejně s tím bez gizma není co udělat, a soutěže si lístek nějak pořešil.. stačilo číst témata :D to samé ten odlog...

a bez modrého políčka si frajeři nebudou brat ani jednu vzácnou věc... jestli je pro tebe vzácná třeba zkumavka, tak takovej item stejně nikomu neprodáš... takže modré políčko OP
# 1.7.2014 22.08
Majster eN^
uživatel
SZ
No bolo by fajn..Keby sa spravili VIP predmety a dali by sa k NPC do obchodov, ale za vela penazí..Ako to tu už vyznelo :) Tie skilly so znížením, je hluposť podla mňa :)xD
# 1.7.2014 23.17
Majster jak splinter ne majster jak eN viem,
netreba ti opakovať kdo som, som ta silueta v kapuci čo stoji v ruke s kosou :twisted:
Monomean
uživatel
Obrázek
SZ

nations:Monomean: , ale když ti to někdo udělá v kilovačce, při Q když veme věci, nebo v jiných podobných situacích tak je to taky super že?



Jop.
Pětka naprostá kravina. Do teď to fungovalo a nikdo si nestěžoval. Až na pár jedinců, kteří si mysleli, jak by to bylo úžasné.
Člověk se i tak bojí na sebe vzít vip předmět a teď by měl ještě čekat, než ho zabijou a věci mu vezmou, a ani by neměl modré políčko, kam si to dát. Naprosto úžasné xD
# 2.7.2014 15.40
Myslíš, že život je ráj? Nic si nepochopil,
je to boj. Bacha, aby tě nezotročil.
Musel jsem se naučit, že žádný z mojích činů není posun pokud jsem se u něj nezapotil.

Že život je ráj, to ať ti vykládá budhistický mnich,
schovávající se před špinavým zlem celý život za zdmi klášteru.
schio
zablokován
SZ

koly aneb qqqqqq:Spíš snížit výdělky, ne?

když budeš za vázu dostávat 30 tak se s  tím nikdo nebude otročit a nebude to hrát nikdo navíc na to je pozdě když už tam lidi mají místy i 25k
# 2.7.2014 15.58
 
nations
uživatel
Obrázek
Ve hře: Nations112, Acer, Vario
SZ
Monomean: Do teď to fungovalo? To myslíš ty dva měsíce, co to hraješ? Tedy pokud nemáš nějakej novej účet. Tahle věc se tady prosazovala snad už před 6 lety a hodně lidí ji chtělo. Ono je sice hezké, že je větší šance, že ti někdo něco čorkne, ale o tom snad hra je ne? Nebo To rovnou chceš, aby nešlo zabíjet, VIP věci nešly krást apod? To by byla fakt velice zábavná hra.
Ale říkam, pokud bereš kradení u questu, neustálé odlogovánáí poseroutků, kteří se do tebe pustí a pak tě nedávají nebo killování v blue zoně stylem 3x do tebe jebnu blesk a odlognu jako normální a zábavné, tak to svědčí o tvém stylu zábavy a hraní hry. ;-)
# 3.7.2014 13.05
Chmatákov Old Player (2007-2018)
(Pietro, Palanda, Corse, Nex, maniak, Aspire, zvonek, Magpie a mnoho dalších )

Chmatákov mapa
Monomean
uživatel
Obrázek
SZ
Hraji už velice dlouho ;) Sice se to nedá porovnávat s tebou, ale neber mě za nooba.
Nikdy jsem jim nebyl.
Takhle se alespoň pozná, kdo je a kdo není noob a věř, že já jsem nikdy v pvp neodlognul a už vůbec jsem nečorkoval při Q věci, protože jsem měl vždy plnou banku blesků a sem tam ten lék. Vip se mi líbili, ale blesky byly důležitější.

Srovnám si tu trochu, protože mám pocit, že v tom máte guláš.

Já nechci interval odlognutí, protože.... Představ si.. Rybaříš si s vánočkou na hlavě, máš u sebe vip chobota a jedním okem koukáš na fb, protože máš nastavený click.
Teď tam přijdou 3 mystici a začnou do tebe je*at. Ty dáš obranu, protože jim trvá než odlognou, ale kdo ztratí víc? Mystici, nebo ty? Vždyť ty taky hned neodlogneš.

Kradení u Q? Jak by to tohle vyřešilo? Stejně nijak nedokážeš, že jsi to skutečně vykopal ty.
# 3.7.2014 13.43
Myslíš, že život je ráj? Nic si nepochopil,
je to boj. Bacha, aby tě nezotročil.
Musel jsem se naučit, že žádný z mojích činů není posun pokud jsem se u něj nezapotil.

Že život je ráj, to ať ti vykládá budhistický mnich,
schovávající se před špinavým zlem celý život za zdmi klášteru.
Snickers
uživatel
Obrázek
Ve hře: Snickers, Twix, Mars
SZ

Monomean:Teď tam přijdou 3 mystici a začnou do tebe je*at. Ty dáš obranu, protože jim trvá než odlognou, ale kdo ztratí víc? Mystici, nebo ty? Vždyť ty taky hned neodlogneš.



Nevím no, pokud by byl nějaký interval na odlognutí (né zrovna 30 sec. :D ) tak si myslím že by se nikdo neodvážil killit u rybárny.

Stejně je to jedno, když není kdo by to udělal... Nekdo tu psal že by musel Gizmo předělat celý chmat, tak to se snad nemusí řešit.. :)
# 3.7.2014 14.17
 
Fredy_Guvno_Obnova2
autor hry
Ve hře: Fredy_Guvno
SZ
jsi hloupej monomene... bral sis k sobe nekdy dve vipka k rybareni ?? uz ted vipka nikdo nenosil... s tim ze muze odlognout... uz vidim jak si nekdo na sebe bere vipka kdyz pri pokusu o podel ma nulovou sanci ze mu vipka zustanou... nepremyslis..
# 3.7.2014 14.29

Stránky: 1 2 3

Fórum » Nápady, návrhy, připomínky » * Nový systém ekonomiky, skillů * [zamknuto]

Pro zasílání odpovědí se musíte přihlásit.



(Registrace)


↑ nahoru | © 2004–2009 Chmatákov Team. Všechna práva vyhrazena.