Chmatákov online


Fórum – Pobuda – návrhy

Fórum » Nápady, návrhy, připomínky » Pobuda - návrhy [zamknuto]

Dvoulistek
uživatel
Obrázek
Ve hře: Dvoulístek/(Troj)Lístek
SZ
Ahoj, zakládám tohle téma, které by mohlo být určeno speciálně pro povolání pobuda.

Pište sem svoje návrhy a nápady, pro vylepšení tohoto doposud téměř nevyužitého a silně podceňovaného povolání.

A aby nezůstalo jen u řečí, tak přidám taky svoji trošku do mlýna. Měl bych dva návrhy, jak pobudu ještě mírně vylepšit.

1.skrývání - Jak jistě víte, skrývání je jednou z hlavních dovedností jakou pobuda má. Díky dnešnímu updatu, už je opraveno objevení pobudy pomocí chatu. Ale ještě jedna věc mi nepřijde fér. Když má pobuda skrývání 100%, stejně jde po ukrytí vidět nasazená zbraň a dokonce i všechny předměty co na sobě má. Oproti tomu, když se použije lektvar skrývání nejde vidět nic. Tento lektvar, může použít kdokoliv nezávisle na skillu skrývání. To mi nutí otázku k čemu trénovat skill skrývání? Stejně tak jako nemůže mít pobuda skilly určené speciálně pro řemdu/bojdu/mystika/lovce na 100% (přesnost, výroba, léčení, ochočování), tak by nemělo mít ani jiné povolání možnost ukrýt se jako pobuda (a to dokonce ještě mnohem líp). Nezní vám to taky rozumně? Dalo by se to řešit zrušením lektvaru (což by byla škoda), omezením lektvaru pro použití od skrývání 100% (mohl by ho používat jen pobuda) a nebo alespoň upravením skillu skrývání tak, aby pobuda nešel vidět ani se zbraní v ruce (tím by měl skill alespoň stejné možnosti jako hráč po vypití lektvaru). Co si o tom myslíte vy?

2.kradení - Druhý návrh je obnovení možnosti kradení předmětů z inventářů druhých hráčů. Přijde mi to jako mnohem lákavější využití skillu kradení oproti současnému, kdy vám vytrénování této dovednosti, pouze propůjčí možnost používat zlodějskou pistolku.

Budu rád za vaše názory na moje připomínky a také za další návrhy na vylepšení tohoto bezvadného povolání. Třeba se něco časem i podaří protlačit do hry. ;-)
# 12.6.2013 23.09
V pravdě si najdou směr a hrají fér, ve znaku mají dvakrát R.

  • Hodnocení návrhu
  • Hodnocení: 75 %     Hlasovalo: 6

Stránky: 1 2 3 4 5

-X-Ni-ck-X-
uživatel
Obrázek
Ve hře: TomCrow, NotSoReal
SZ
Žádná změna alchy.. maximálně tak pro léčitele, ale to je OT... Chce to jen udělat něco s tím kradením a udělat skrytí pro zlodějský revolver.. :)
# 13.6.2013 17.15
ja nevjem uš
Fredy_Guvno_Obnova3
autor hry
Ve hře: Fredy_Guvno
SZ
jasně.. stejně ti to nikdo hrát nebude.. okamžitě jsi RED a jak do tebe někdo náhodou střelí tak jseš mrtvej.. a mužeš si skrývat co chceš.. jsem pro Alchu xD
# 13.6.2013 17.23
-X-Ni-ck-X-
uživatel
Obrázek
Ve hře: TomCrow, NotSoReal
SZ
Alcha bude pobudovi k ničem... on potřebuji buff do pvp... a to je právě ono.. jinak ten revolver už stejně nikdo nekupuje vzhledem k ceně a použitelnosti..
# 13.6.2013 17.32
ja nevjem uš
Dvoulistek
uživatel
Obrázek
Ve hře: Dvoulístek/(Troj)Lístek
SZ
Já jsem pro kradení a revolver :D
Edit: Hlavně ten revolver.
# 13.6.2013 17.33
V pravdě si najdou směr a hrají fér, ve znaku mají dvakrát R.

Fredy_Guvno_Obnova3
autor hry
Ve hře: Fredy_Guvno
SZ
s alchou a new lektvarama by byl užasnej... připravoval by ostatní na FIGHT a pak se skryl a mohl sbírat itemy co padaj z nepřátel či přátel.. to co chceš ty je pořád k ničemu, 1v1 se nevyrovná nikomu takže s ním nikdo bojovat nebude, a když se bude ukazovat pytel tak nikdy nic nečorneš.. když něco čorneš tak tě čeká obrana.. + jsi nonstop redka když čoruješ..
# 13.6.2013 17.54
Green
uživatel
SZ Mail
ALCHU, ALCHU, ALCHU !!!

Pobuda potřebuje něco takového, aby se vyplatilo za něj hrát jako za hlavní povolání, nejen jako vedlejší. I mystik má vědu, alespoň si může něčím vydělat.

Pobuda potřebuje takovou ránu, jako má lovec ochočování. :) Je sice pěkné, že se skryje a občas něco čórne, ale...
# 13.6.2013 18.06
 
Dvoulistek
uživatel
Obrázek
Ve hře: Dvoulístek/(Troj)Lístek
SZ
Na alchu vždy byl a bude řemda. Nevidím jediný důvod, proč stávající dovednost brát jednomu povolání a dávat jinému. Když už, tak něco nového. Btw. všichni chcete na pobudu alchu a na rovinu, kolik z vás mělo někdy alchu vyskillenou (na offiku). 99% z vás ji stejně nikdy nebude mít, takže tohle mi přijde uplně mimo a nechápu ten zájem zrovna o alchu.
# 13.6.2013 18.10
V pravdě si najdou směr a hrají fér, ve znaku mají dvakrát R.

Nexoušek_obnova2
uživatel
SZ
Alchu bych asi nedával, protože je pravda že pokud chce mystik manu tak si koupí u řemeslníka. Potom je větší poptávka než po bonusech z výroby atp. Pokud někdo chce HP blbosti tak jde taky za řemdou (lahvičky nebo brouci). To bych tu alchu spíše přidal na léčitele aby měl více možností jak může hráče podporovat "životabudiči".

Ale zpět k pobudovi, když si řeknete slovo POBUDA. Co si pod tím představíte? Nějakýho šaška co se potuluje po městě, vesnici.. u nás tedy po chmatákovské mapě. Když se zamyslíte, tak pobuda by neměl být nějaký pracant. Takže pokud by se mu mělo něco přidat tak bych mu dal právě sbírání jablek a hrušek a nebylo by na škodu kdyby ve hře byly opět lesy s houbama. Houby ve hře jsou, takže by nebyl takový problém jim jen najít volnout lokaci a že jich je ..

A následně by se houby mohli prodávat u nějakého NPC, třeba u té čínské restaurace. A když jsme u čínské restaurace, tak by se mohlo provést něco s těma jídlama co tam jsou. Aby mělo nějaké kvalitnější využití.
# 13.6.2013 18.34
 
Maly John
moderátor
Obrázek
Ve hře: Makající John, Honík
SZ ICQ Web
Já jsem prostě toho názoru, že pobuda je fun / podělávací povolání. Bez problémů srazíte v zóně s obranou někoho na 1 hp a pak jen rána kůlem a je vymalováno. Podle mě už dost OP. Navíc má dost benevolentně nastavené hranice skillů (může chytat lahve a mušle, těžit červené a šedé krystaly) a přesnost i obratnost má na můj vkus až moc vysokou (tady je ale problém, že 100% šanci na zásah nemáte ani při 105% skllu, ale to je jiná pohádka).

Můj názor je, že když už, měly by se přidávat featury do už existujících skillů a to jen takové "podělávacího" rázu. Strašně nerad bych měl z pobudy killera. Nesedí mu to.



Naposledy upraveno: 13.6.2013 18.49

# 13.6.2013 18.41
Nobody's perfect. My name is Nobody.
Dva smajlíci = emoce, tři a víc = demence. :D :D :D
honik.wz.cz/chmat.html - kompletní návod na Chmatákov
Dvoulistek
uživatel
Obrázek
Ve hře: Dvoulístek/(Troj)Lístek
SZ
Ano, ale jaké by to mělo reálné využití? Chce to něco, díky čemu bude hráče bavit hrát. Zkoušel jsem teď zabít skrytej hráče pomocí zlodějského revolveru. Mám full přesnost + 5% náhrdelník, takže 85%. To se vážně nedá. Z 15 - 20 výstřelů dva zásahy. Pokud mě neodhalí (což není problém, když jde zbraň vidět) a nezabije, tak si vklídečku odkráčí. Takže na killení pobuda není dobrej. Dále tu máme kradení. To bohužel nefunguje. I když tu psal dneska Gizmo že ano, bohužel tomu tak není. Takže další věc co nevyužije. Zůstává mu pátrání. Takže je pobuda stále dobrej víceméně jen k hledání pokladů. A nemyslím si, že sbírání hub na tom něco změní. Kolik lidí dodělalo např. sběr? :-(

Edit: Otrava je sice fajn, ale hrozně dlouho trvá než někomu srazíte HP a hlavně se mu to v chatu napíše. Nehledě na to, že jehlu uvidí. Takže on na to podělávání zas tak dobrej není. Vlastně za celou dobu co hraju, mě ještě nikdy žádnej pobuda nepodělal a ani se o to vlastně nepokusil.
# 13.6.2013 18.41
V pravdě si najdou směr a hrají fér, ve znaku mají dvakrát R.

Maly John
moderátor
Obrázek
Ve hře: Makající John, Honík
SZ ICQ Web
Tak to se neshodneme. Travičství v kombinaci se skrýváním a obratkou je naprosto super a nemůžu si je vynachválit.

Edit: Sběr, ač se to moc neví je zdaleka nejrychlejší vydělávací skill. Že se nedělá je spíš vina toho, že se to neví. Kdybych na novém serveru postavu, první by bylo sběračství.
# 13.6.2013 18.50
Nobody's perfect. My name is Nobody.
Dva smajlíci = emoce, tři a víc = demence. :D :D :D
honik.wz.cz/chmat.html - kompletní návod na Chmatákov
grok
uživatel
Obrázek
Ve hře: Naxi
SZ Web
No já nevím, zrovna alchemka mi připadá, že by se k pobudovi pěkně hodila. Když si vezmete že při zakládání postavy je tam k němu napsaná výroba jedů, tak bych to do té alchemky pěkně zapadlo. Navíc Mutem by se mu krásně vyvážil ten nedostatek při killení, který má. Mystik už je tak dost silný a když jste kvůli mistikovy dali bonus bojdovy, tak se udělali mezi povoláními pěkné nedostatky při killingu.

Koukněte se na řemdu a srovnejte ho s pobudou. Co má pobuda za normálně využitelný skill? Má toho možná hodně, ale když si to tak vezmete tak jsou to všechno takové malé "pitomosti", kterými nic pořádného neudělá ani nevidělá. (travičství, skrývání, plýžení, kradení, pátrání, odolnost...)
Jediná věc na vídělek co má je kradení a to ani když šlo tak to nebyla žádná sláva, než jste něco ukradli, tak mněl dotyčný všechny užitečné věci schované a půl hodinu připravenou obranu.
A řemda má snad úplně všechno užitečné: Těžba, rybaření, dřevorubectví, výroba, zručnost a takhle i alchemie. Všechny tyto povolání mají něco hodně speciálního na 100.
Na webu Malého Johna se zdá že má pobuda dost procent skillů, ale když si to tak vezmete tak pokud to nemáte na 100 tak to nevyužijete a on má všechno na vysoké úrovni, ale né až tak aby se to dalo využít k pořádnému hraní.
# 13.6.2013 18.53
Chmatákov fan stránka:
www.chmatakov.kvalitne.cz

Fredy_Guvno_Obnova3
autor hry
Ve hře: Fredy_Guvno
SZ
přesně tak... je tedka výhoda že může ubírat HP jedem bez obrany, pokládat bomby bez obrany, čorneš něco a jsi mrtvej.. xD taky si u pobudy představuju něco v tom smyslu, že je to nenápadný škodič(jed a bomby) a namíchávač tajných přísad.... přidat mu alchymku a nové lektvary které mají využití v boji, je to perfectní postava, nastražíš miny tam kam se někdo portne z trhu a připravíš svuj team na souboj který nezažili... :D
# 13.6.2013 19.05
Gizmo
autor hry
SZ
Já to zkoušel s jedním hráčem a během 5 minut jsem mu ukradl věc z invu. Skill 100...
# 13.6.2013 19.15
 
grok
uživatel
Obrázek
Ve hře: Naxi
SZ Web

Gizmo:Já to zkoušel s jedním hráčem a během 5 minut jsem mu ukradl věc z invu. Skill 100...


Tak 5 min sedí k tomu jak to fungovalo před tím, než všichni začali říkad že to nejde a taky by dávalo smysl, že všichni říkali že to nejde, protože 5 minut je dlouhá doba.
Ale nepsal si nahoře že je šance na ukradení věci z invu 1:10? Za 5 minut to muselo být víckrát... Navíc s takovou mají všichni dlouhou dobu na napsání obrany, pokud je to nepřestane bavit čekat než se vám to povede.
# 13.6.2013 19.23
Chmatákov fan stránka:
www.chmatakov.kvalitne.cz

Stránky: 1 2 3 4 5

Fórum » Nápady, návrhy, připomínky » Pobuda - návrhy [zamknuto]

Pro zasílání odpovědí se musíte přihlásit.



(Registrace)


↑ nahoru | © 2004–2009 Chmatákov Team. Všechna práva vyhrazena.