Chmatákov online


Fórum – Kamera na kolo?

Fórum » Diskuse mimo mísu » Kamera na kolo?

Kristyna_Graffitka
uživatel
SZ
Zdravím Vás,
s kamarády v létě plánujeme menší cyklo-vodácky výlet, tak jsem za tím účelem zakoupila akční kamerku MagiCam S70- http://www.magicam.cz/obsah-baleni-aee-magicam-s70/aee-magicam-s70-akcni-sportovni-kamera/

Jsem s ní vcelku spokojená, má řad užitečných funkcí a za cenu 9500kč je to rovněž skvělý poměr ceny a výkonu :) Má k nějaké to příslušenství, no říkám si, že jestli chci točit kamarády na kole, bylo by možná lepší něco z pohledu jezdce. Napadá mě čelenka a držák na řídítka. Ta čelenka má asi širší možnosti využití, ale zase bych se asi trochu bála jet jak šílenec s tímhle na hlavě :D Tak nevím, co myslíte, že je lepší? Máte s tím nějaké zkušenosti? 8-)

Díky předem za rady a přeji hezké léto!
# 6.7.2014 17.53
 

Stránky: 1 2

MAK_obnova2
uživatel
SZ
Jo to mas pravdu :) ale tam už nejde o poměr cena výkon s tím sponzoringem, ale o pocit.

Jinak sem rád, že souhlasíš :) určitě je dobré, že tyto kamery, které mají pevný základ zde na trhu mají lepší třeba servis, ale neřekl bych, že nabízí nejlepší poměr cena-výkon.

BTW jaký je rozdíl mezi tím GoPro White and Black edition? Netušíš? Že tam je cenový rozdíl jako sviňa.
# 7.7.2014 15.35
 
Poxi
uživatel
Obrázek
Ve hře: Swis
SZ

MAK:Jo to mas pravdu :) ale tam už nejde o poměr cena výkon s tím sponzoringem, ale o pocit.

Jinak sem rád, že souhlasíš :) určitě je dobré, že tyto kamery, které mají pevný základ zde na trhu mají lepší třeba servis, ale neřekl bych, že nabízí nejlepší poměr cena-výkon.

BTW jaký je rozdíl mezi tím GoPro White and Black edition? Netušíš? Že tam je cenový rozdíl jako sviňa.


Základním rozdílem je výkon. Black Edition třeba natočí video ve 4K 15Fps a 1080p v 60Fps, ale White Edition zvládne jen 1080p při 30Fps a má slabší foťák. Dále je střední cesta Silver Edition, která je docela dobrou volbou, myslím si, že 4K rozlišení je prozatím zbytečné, ale to už je každého podmínka zda mít či ne. :)
# 7.7.2014 15.42
 
nations
uživatel
Obrázek
Ve hře: Nations112, Acer, Vario
SZ
Nexoušek: Věř mi, že nechceš :D
# 7.7.2014 20.51
Chmatákov Old Player (2007-2018)
(Pietro, Palanda, Corse, Nex, maniak, Aspire, zvonek, Magpie a mnoho dalších )

Chmatákov mapa
Snickers
uživatel
Obrázek
Ve hře: Snickers, Twix, Mars
SZ
U těch GoPro je to ještě složitější když později začali vyrábět i HERO+... Ty jsou ještě výkonnější. (Silver HERO+ je výkonnější než Silver HERO)

Sám jsem se vydal zlatou střední cestou a i ta Silver za 7K zvládne při HD 120fps a to už je slušné slowmotion... 8-)

A k těm konkurenčním kamerám za nižší cenu... Jak už tu bylo řečeno, můžou se lišit kvalitou materiálu i celkovou výrobní kvalitou. Další věc je pak samotná optika. Jak tu jistě víte není 12megapixel jako 12megapixel. U levnějších kamer se někde ten cenový rozdíl projeví ať už na baterii, natáčením za horších světelných podmínek nebo výdrží kamery.

No a u těch energiťáků jde snad i o chuť.. Ikdyž je pravda, že už i ty drinky za 10,- se dají vypít, ale některý jsou děs a hrůza...
# 7.7.2014 22.26
 
Poxi
uživatel
Obrázek
Ve hře: Swis
SZ
Snickers: A jaké dělá ta Silver Edition fotky? Když se na to podívám se všech stran tak White Edition mě právě příjde fakt zbytečná a radši si připlatit litr a je výkoná Silver. Co točíš?

Jinak k energiťákům, v Albertu je jeden co chutná tak na 80% jako Red Bull lol asi za 6-8Kč
# 8.7.2014 8.27
 
Snickers
uživatel
Obrázek
Ve hře: Snickers, Twix, Mars
SZ
Fotky ujdou pokud máš stativ nebo nefotíš pohyb. Jakmile je nějaký prudší pohyb tak už je fotka rozmazaná. :-|
Tady co jsem teď nafotil (HERO3+ Silver): ;-)
leteckaposta.cz/271746382
U toho stanu je vidět trochu rozmázlá ta tyčka, možná je to tím že je to focený v režimu TimeLapse 1fotka/1sec

Co se týče nastavení tak fotit můžeš na 10MP (wide) 7MP (wide) a 5MP (medium)

Do tý White bych asi fakt nešel... Někde jsem četl i názor že než White tak radši HERO 2... :-| A Black už je asi fakt pro fajnšmekry. Já si celkem slušně vystačím s touhle... Nikdy se mi nestalo že bych měl nedostatek fps a když vím že budu chtít něco vážně hodně zpomalit tak si nastavím 720p 120fps. 4K je pro mě zbytečnost, protože nemám 4K monitor ani telku a ovladač by se sice hodil, ale vystačím si i s app na mobil, kde se dá všechno pohodlně nastavit. :-)

Co točím? :-) Nejsem žádnej sportovec, ale můj koníček jsou RC modely takže natáčím to, pak když je nějaká párty tak tam se něco natočí.. No prostě natáčím skoro všechno. Teď mi možná vytknete že na to mi stačí kamera za 4K, ale mě šlo hlavně o to že je malá, má užasnej úhel záběru, je na ní spousta mountů a hlavně se o ní nemusím bát. Zásadně ji používám v krytu, takže pokud se neztratí tak vím že jí můžu i někomu půjčit když jí nic neudělá ani pád ani voda...

Jestli ti jde o kvalitu stabilizace tak si jí můžu přilepit na hlavu, vzít starýho neodpruženýho favorita a sjet nějakej hrbolatější kopec... :-D :-D :-D
# 8.7.2014 15.41
 
Poxi
uživatel
Obrázek
Ve hře: Swis
SZ
Snickers: Pohoda, koukal jsem na netu na nějaké testy nepotřebuji zrovna test na favoritce :D , ale dík za info. Jinak fakt souhlasím, ten úhel záběru a zároveň to zakřivení, top. :-)
# 8.7.2014 16.25
 
zapredaný kacco
zablokován
SZ
GoPro topka :))
# 9.7.2014 10.26
 

Stránky: 1 2

Fórum » Diskuse mimo mísu » Kamera na kolo?

Pro zasílání odpovědí se musíte přihlásit.



(Registrace)


↑ nahoru | © 2004–2009 Chmatákov Team. Všechna práva vyhrazena.