Chmatákov online


Fórum – Rada ohledně notebooku

Fórum » Diskuse mimo mísu » Rada ohledně notebooku

BeaT
uživatel
Obrázek
Ve hře: BeaT,BeaT™, BeaT.
SZ Mail Skype Web
Zdravím,
Chtěl bych vás požádat o radu, jelikož mám našetřených pár tisícovek, tak jsem se rozhodl si koupit konečně nový notebook. Nejvíce mě asi zaujal tento notebook Zde, ale pár lidi mě psalo, že se značkou MSI nemají dobré zkušenosti a, že je to zbytečně předražené. Já tomu, až tak nerozumím, tak se chci zeptat i vás, toho kdo se v tom aspoň trochu vyzná nebo má nějaké zkušenosti s tímto nebo se značkou MSI, popřípadě třeba jeho kamarád / kamarádka. Prosím komentáře typu „ Sračk*, to si nekupuj a tak dále si prosím odpuste, když už tak mi dejte důvod, proč bych si ho neměl kupovat.“

Děkuji předem všem za rady a přeji příjemný zbytek dne.

BeaT
# 24.4.2013 19.44
Největším zlodějem je sám život...
Neprve ti ukradne dětství, mladí, potom krásu... zdraví...
A nakonec od tebe zbaběle uteče...
Hloupý kdo dává, hloupější kdo nebere ;)

Obrázek

Stránky: 1 2 3

Persizc_Obnova
uživatel
SZ
Jaky mas cenovy strop? V cene do 20k koupis budto celkem kvalitni pracovni stroje ktere i neco vydrzi s moznosti nbd zaruky (probook, elitepad, thinkpad, latitude, livebooky) nebo nejaky spotrebni multimedial. Pokud to chces na prenaseni do skoly tak se ti vyplati 13,14 palcu, ta velikost je znat. Proc ne msi? Protoze ma vetsinou problemy s chlazenim a konstrukce take nic moc. Kdyz uz tak vybirej lenovo, jakykoli model s gt 640 a vice ti na hry bude dostacovat, ale koukni na notebookcheck na testy mobilnich grafik, tam mas porovnani kolik ma ta karta ve hre fps. A jsi docela odvazny ze pises o radu sem, obrat se na forum www.forum.zive.cz. A jeste si promysli jestli chces notas nebo pc, notebooky nemaji tokovy vykon jako stolni pc a nekdy je problem to uchladit ber lenovo y500
# 24.4.2013 20.23
 
Pepsimus_
uživatel
SZ
Já mám 2 roky asus a za těch pár šlupek to celkem jde. že se to msičko neuchladí je blbost před 5 lety to dělalo, ale tenhle za 26k takovej problém mejt nebude.Teď už bych si notes nekoupil, šel bych do stolního. :)
# 26.4.2013 17.00
nations
uživatel
Obrázek
Ve hře: Nations112, Acer, Vario
SZ
Co od notebooku chceš? Je zbytečné kupovat notebook za 26 tisíc, když stejně za pár let bude technika zase někde jinde. Si nějaký herní nadšenec, potřebuješ hrát hry na full HD nebo to máš na občasné hraní a internet?...
Intel i7 je pro hry naprosto zbytečný. Stejně většina her nevyužije více než 2 jádra a I5 by bohatě stačila.
Další věcí je že MSI jsou opravdu na nic. Neustálé prolémy a podpora žádná.
Pokud ti jde hlavně o rychlost ntb, ani sebemenší výkon ti PC nezrychli tak jako SSD disk. I ntb za 6 tisíc s SSD je rychlejší jak ntb za 26 táců.

Řekni prostě na co to chceš, jak velký jsi hráč, a podle toho se můžeme dále bavit. každopádně takovýto ntb je šileně předraženej...

Každopádně srovnávat výkon stolního a ntb nejde. Tento ntb je výkonostně na stejné urovni jako desktop za 15 tisíc. Nepřemýšlel jsi třeba o stoláku a k tomu nějakej za 10 ntb na net a občasné hrani nějakých kravin?
# 1.5.2013 23.30
Chmatákov Old Player (2007-2018)
(Pietro, Palanda, Corse, Nex, maniak, Aspire, zvonek, Magpie a mnoho dalších )

Chmatákov mapa
Maly John
moderátor
Obrázek
Ve hře: Makající John, Honík
SZ ICQ Web
nations: Spolubydlící má MSI a nemůže si ho vynachválit. Provozuje na něm Gentoo linux, který nedá noťasu vydechnout. Prakticky vzato jede nonstop pět let a pořád bez problémů funguje. Pravdou ale je, že výkon neurčuje zdaleka jen procesor.

BeaT: Být tebou, sáhnu po nové generaci procesorů, nicméně jak už bylo řečeno, není třeba ten nejlepší, spíš se zaměřit na solidní grafiku od NVidie. Zbytek už bude osazen tak, aby to šlapalo, takže to nemá cenu řešit. Maximálně si rozmyslet rozměry, rozlišení displeje (lépe se zaměřit na matné displeje). Klasický harddisk by tě už brzdil, nejlépe nějaké SSD + externí, popř. hybridní variantu (např. 500G harddisk + 20GB SSD cache).

Jestli nemáš problém připlatit za kvalitu, tak ber Lenovo nebo HP, kteří dělají velmi solidní stroje, nicméně docela drahé. Pokud chceš za málo peněz hodně muziky, tak ASUS nebo ACER, ovšem pravděpodobně na úkor kvality.
# 2.5.2013 14.20
Nobody's perfect. My name is Nobody.
Dva smajlíci = emoce, tři a víc = demence. :D :D :D
honik.wz.cz/chmat.html - kompletní návod na Chmatákov
MAK_obnova2
uživatel
SZ
Jak všici hodnotí podle značky.. to je šměšný. Kdybych holce nabídl notas za 10 000 s ASUS MARS a 4 jádrovou i7 a 16 giga RAM, tak by to odmítla za předpokladu, že by to byl třeba HP :D oni jedině dell!

BTW alza je předražená sračka zkus se podívat jinde, třeba http://interlink.tsbohemia.cz/default.asp?cls=stoitems&fulltext=MSI%20GE60

nations: COŽE?! :D :D :D :D :D :D :D :D :D Prej hra nevyužije často víc jak 2 jádra? Co to je za sračku. A od kdy MSI za něco může ty vole? Chlape přemýšlej, MSI je jen značka společnosti co do sebe dává komponenty.

A to asi ne, NTB za 6 táců s SSD by se ti načítal tak 3 minuty kdy tohle se načte za pár sekund (30 max)

Ale souhlasím stolní PC versus ntb

jinak ten notas je fakt slusnej, ale asi bych sel do stoláku, plus určo se daj koupit za míň podobný notasy.. spíš se jukni na tu ts bohemii
# 7.5.2013 23.55
 
Maly John
moderátor
Obrázek
Ve hře: Makající John, Honík
SZ ICQ Web
CZC.CZ jednoznačně.

Mak: S tou značkou jsi úpně mimo. Každá značka jinak hlední na kvalitu. Kdybys někdy stavěl mašinu tak bys věděl, že snad s vyjímkou procesoru máš vždycky při stejných parametrech několik možností. No a výrobci jsou ti, co volí mezi komponentami kvalitními a nekvalitními. HP jsou drahá, ale mají kvalitní součástky a šasi, ASUS a ACER často šetří. Výsledkem je to, že ASUS bude levnější, ale poměrně brzo ti odejde.
# 8.5.2013 8.00
Nobody's perfect. My name is Nobody.
Dva smajlíci = emoce, tři a víc = demence. :D :D :D
honik.wz.cz/chmat.html - kompletní návod na Chmatákov
MAK_obnova2
uživatel
SZ
Ty mluvíš o stavění mašiny, což teda stolní PC jsem si fakt stavěl a tam řešíš nVdia, ATI, potom řešíš Intel, AMD a potom motherboard. Dále paměti zvukovku a nějaký další sračky. Žádný HP, ASUS tam neřešíš. Jo, můžeš si koupit asus grafiku, ale třeba taková ASUS MARS mi nepříjde zrovna nekvalitní kousek. A jelikož jsou notasy značky Asus, HP a tak, tak to by mohlo bejt ono. Ale notas si fakt nepostavis. BTW nevím jak může takovej Asus (a že jsem ještě neviděl sestavu od Asusu, HP pavilony ok, ale asus ne) tam hodit nekvalitní nVidii, ta jako se vyrábí 1 nVidia kvalitní a nekvalitní? xD
# 8.5.2013 10.44
 
Persizc_Obnova
uživatel
SZ
MAKu, kdyz programujes (napriklad oteviras tisice malych souboru) tak ver, ze v tomhle bude rychlejsi pentium s ssd nez i7 s normal hdd 5400 otacek.
Jinac ano, komponenty nedodava msi, ale navrhuje chlazeni, sasi, vybira z ceho bude sasi... A jeste take servis, nesmis koukat jen na papirove parametry.

Jinak s tim vyberem pc podle soucastek take nemas dostatecnou pravdu, vzdy vybiras prvni motherboard, napriklad kvuli napajeci kaskade procesoru, ne kazda mb ti utahne 4 jadro i7 (nejakou chvili ano, ale pocitej s tim, ze se ti to v brzke dobe podela), pak take sloty na grafiku a patice, konektory na desce,...
# 8.5.2013 17.20
 
nations
uživatel
Obrázek
Ve hře: Nations112, Acer, Vario
SZ
MAK: sorry ale ty jsi úplně mimo .-) Ano, je jasné, že při 4 jádrovém procesoru bude mít větší výkon na výpočty, ale u většiny her jsou 4 jádra zbytečnost. Mobilní I5 utáhne všechno s velkou rezervou a stejně je hlavní důraz kladen na grafiku. To že 4 jádra neumí využít dost aplikací i her je poměrně stará věc.
A mimochode mobilní I5 s dvěma jádry dává do kapsy mobilní AMD se 6 jádry a dokonce i některé 4 jádrové AMD desktopy. Takže je úplně jedno kolik jader to má, hlavní je jejich architektura a zpracování...

Ano, notebook za 6 tisíc s SSD ti najede rychleji, než notebook klidně za 50, za to bych dal ruku do ohně .-) s SSD můžeš nabootovat cca za 5-10 sekund při čistém systému, za jak dlouho nabootuješ s normal disku? 30 sekund a s programy se můžeš přehoupnout i přes 1-2 minuty...

Ano MSI do sebe dává komponenty, ale taky jakým stylem že? Když už mám notebook za 20 táců nepůjdu do plastové bedny s mizerným chlazením, ale radši vemu něco kvalitnějšího.

Jinak co se týká stavění vlastní sestavy, divil by ses, ale grafická karta se stejným jádrem ale od ruzných výrobců může být odlišně výkoná a i kvalitní. Z jedné může vytáhnout 50fps z druhé 40fps a to jsou stejné jádra, stejně paměti GDDR. Jedna může mít v idle 40 stupnů druhá 60... Na výrobcích hodně záleží. Když tomu rozumíš, může si postavit komp stejně konfigurace o něco silnější, než nějaký jiný...
# 8.5.2013 20.20
Chmatákov Old Player (2007-2018)
(Pietro, Palanda, Corse, Nex, maniak, Aspire, zvonek, Magpie a mnoho dalších )

Chmatákov mapa
Pepsimus_
uživatel
SZ
http://www.zing.cz/novinky/14694/minimalni-a-doporucene-pozadavky-crysis-3 stačí kouknout na doporučený. Quad core CPU tam nebude asi jen tak.
# 8.5.2013 21.52
MAK_obnova2
uživatel
SZ

MAKu, kdyz programujes (napriklad oteviras tisice malych souboru) tak ver, ze v tomhle bude rychlejsi pentium s ssd nez i7 s normal hdd 5400 otacek.


Já se nebavil o ničem takovém, já jen oponoval tvému tvrzení, že SSD komp byť starej bude rychlejší než nějaká i7 :) a btw i o tom bych se hádal. Víš vůbec, co se děje s PC při otevírání souborů? Ty zadáš vstup o tom, že chceš otevřít soubor, pak to zpracovává procák a ten to hází dál na disk. Pokud mas pomalej procák tak ti to stejně to SSD bude k hovnu. Nebo si myslíš, že rovnou z příkazu to řeší ten ssd disk? Nauč se základy PC :) i7 prostě to tam bude rvát rychleji než starý pentium.. je potřeba se učit od začátku ;)


vybira z ceho bude sasi... A jeste take servis, nesmis koukat jen na papirove parametry.


ano :D je důležité, zda-li je šasi ze zlata nebo hliníku! rofl.. a servis si snad dělám doma ne? Když tu je tolik "profíků"

Jinak s tim vyberem pc podle soucastek take nemas dostatecnou pravdu, vzdy vybiras prvni motherboard, napriklad kvuli napajeci kaskade procesoru, ne kazda mb ti utahne 4 jadro i7 (nejakou chvili ano, ale pocitej s tim, ze se ti to v brzke dobe podela), pak take sloty na grafiku a patice, konektory na desce,...


co chceš říct tímhle profíku? vůbec tu větu nechápu, informační hodnota nulová. Proč bych vybral nějakou šitskou desku, když mám strýčka googla a milion testů a můžu si vybrat kvalitní, která mi sedí na procesor? Fakt jsem nepochopil proč si to vůbec psal.. asi jsem moc hloupej

MAK: sorry ale ty jsi úplně mimo .-) Ano, je jasné, že při 4 jádrovém procesoru bude mít větší výkon na výpočty, ale u většiny her jsou 4 jádra zbytečnost.


Rly? A tos vzal kde? Ty seš upe mimo.. mám ti poslat screen kámošova vytížení jader při Guild Wars 2? Nebo moje vytížení 2 jader při jakékoliv hře kdy mi to smaží skoro na 100% ? Ale vůbec nepotřebuju další jádra.. fakt mimo kluk

A mimochode mobilní I5 s dvěma jádry dává do kapsy mobilní AMD se 6 jádry a dokonce i některé 4 jádrové AMD desktopy. Takže je úplně jedno kolik jader to má, hlavní je jejich architektura a zpracování...


Kvalitní i7 2 jádrová opravdu dá nějakou 4 jádrovou AMDčkovou krabičku, ale určitě ne tvoje 6 jádro.. hlavně AMD to samozřejmě vynahrazuje taktem. Ale dobře, ať nemelu sračky, najdeš mi nějakej benchmark kde dává i5 byť 4 jádrové AMD? Chtěl bych to vidět, píšeš jakobys dobře věděl tak mi snad najdeš obyčejnej benchmark, kde i5 něco takového dokáže

Ano, notebook za 6 tisíc s SSD ti najede rychleji, než notebook klidně za 50, za to bych dal ruku do ohně .-) s SSD můžeš nabootovat cca za 5-10 sekund při čistém systému, za jak dlouho nabootuješ s normal disku? 30 sekund a s programy se můžeš přehoupnout i přes 1-2 minuty...


Je zajímavé, že srovnáváš "čistej" systém s "programy".. samozřejmě pokročilejší uživatel si pohlídá co se startuje.. msconfig není tak těžké otevřít a povypínat si sračky typu uTorrent a jiný blbosti které většina děcek má. A ani za píču se notas za 6 000 nenabootuje tak rychle už jen proto, že to nedá RAMka ani procák.. příjde mi, jakobys vůbec neznal starý kompy. Ale ať nejsem suchar, zkus to dokázat, najdi něco, třeba se mýlím, ale logicky opět pokud ten procák to tam nenajele (a že tu rychlost nemá) tak to rychlejší nebude

Jinak co se týká stavění vlastní sestavy, divil by ses, ale grafická karta se stejným jádrem ale od ruzných výrobců může být odlišně výkoná a i kvalitní. Z jedné může vytáhnout 50fps z druhé 40fps a to jsou stejné jádra, stejně paměti GDDR. Jedna může mít v idle 40 stupnů druhá 60... Na výrobcích hodně záleží. Když tomu rozumíš, může si postavit komp stejně konfigurace o něco silnější, než nějaký jiný...


No, tady máš asi pravdu, je fakt, že můžou mít různé taktování.. přeci jen zminovaná asus mars je dvojce nvidii a poupravená. Ale každej chytřejší člověk čučí na benchmark grafiky než ji koupí takže.. ono to není o tom udělat silnější komp než někdo jiný xD je to o tom koupit co nejlepší komp za prachy co máš



Naposledy upraveno: 8.5.2013 23.16

# 8.5.2013 23.07
 
Sam #12
CH.B.I.
Obrázek
Ve hře: Sammyk
SZ Web
http://pctuning.tyden.cz/hardware/procesory-pameti/14993-kolik-jader-cpu-potrebujete-35-her-provereno :idea:
# 8.5.2013 23.10
 
MAK_obnova2
uživatel
SZ
Díky same za názorný důkaz.. konkrétně cituji

První masově prodávanou hrou, která využívala všechna čtyři jádra intenzivně, bylo GTA IV. Jak ukazuje obrázek, hra využívá jádra výrazně. Dvoujádrový čip je pro tuto hru nedostatečný, uplatnění a jako minimum vidím tříjádrový Phenom II X3. Ideální je samozřejmě čtyřjádrový procesor.


MAK victory :twisted:

A to jen tak BTW ten článek je z roku 2009.. to je 4 roky starej.. dnes bude situace ještě jiná : )
# 8.5.2013 23.15
 
Persizc_Obnova
uživatel
SZ

Já se nebavil o ničem takovém, já jen oponoval tvému tvrzení, že SSD komp byť starej bude rychlejší než nějaká i7 a btw i o tom bych se hádal. Víš vůbec, co se děje s PC při otevírání souborů? Ty zadáš vstup o tom, že chceš otevřít soubor, pak to zpracovává procák a ten to hází dál na disk. Pokud mas pomalej procák tak ti to stejně to SSD bude k hovnu. Nebo si myslíš, že rovnou z příkazu to řeší ten ssd disk? Nauč se základy PC i7 prostě to tam bude rvát rychleji než starý pentium.. je potřeba se učit od začátku



Jenže otevření souboru není žádná náročná věc, kterou ti udělá i7 s běžným plotnovým diskem rychleji než ssd v kombinaci s pentiem.
To je stejná kravina jako kdyby si napsal, že když máš v kompu 6ti jádro i7 a kopíruješ 10gb z jednoho plotnovýho disku na druhej plotnovej, tak to bude rychlejší než s pentiem a 10gb z ssd na ssd.
Ano, něco jiného je třebas renderování videí, kde bude o 100% rychlejší i7.

ano je důležité, zda-li je šasi ze zlata nebo hliníku! rofl.. a servis si snad dělám doma ne? Když tu je tolik "profíků"


Notebook ma slouzit na přenášení, přeci jenom je to mobilní počítač a v tomhle ti více pomůže, když je třeba konstrukce ze vnitř vystužená kovovým rámem (teď nemyslím plechové destičky na zápěstí, ale opravdu vnitřní kovovou konstrukci, která vydrží i to, když se ti na ten noťas postaví 120kg chlap.)
A také chceš aby si měl ten noťas trošku reprezentativní, ne? Nebo když příjdeš na nějaké jednání ve firmě, tak s nějakým plastovým msi bys tam moc dobře nepůsobil.
Servis si děláš doma? lol.. Takže když máš nějakej studenej spoj na základní desce tak rozmontuješ celý not a přepájíš to? Nebo když ti odejde grafika...
Proto také musíš koukat na záruku, pokud nechceš čekat měsíc než ti ho někde v Polsku někdo opraví, za 10 let až budeš chodit do práce a noťas bude tvůj pracovní nástroj, který tě bude živit, tak budeš mít názor jiný a místo tohodle kecu ohledně záruky budeš vybírat pouze stroje s nbd zárukou.

co chceš říct tímhle profíku? vůbec tu větu nechápu, informační hodnota nulová. Proč bych vybral nějakou šitskou desku, když mám strýčka googla a milion testů a můžu si vybrat kvalitní, která mi sedí na procesor? Fakt jsem nepochopil proč si to vůbec psal.. asi jsem moc hloupej


Ver mi ze jsem videl na konkurencnim foru tolik sestav s nevyhovujici deskou, ktery si skladal sam uzivatel a stoji to za nic. Co jsem tim chtel rict? No ty jsi psal, ze zakladni desku vybiras jako posledni a bylo z toho prispevku citit, ze neni az tak dulezita, tak jsem ti na to odepsal.
# 9.5.2013 17.23
 
Pepsimus_
uživatel
SZ
když máš studenej spoj , tak to šoupni do trouby a je to! :D
co by se s tím pájel..
# 9.5.2013 21.09

Stránky: 1 2 3

Fórum » Diskuse mimo mísu » Rada ohledně notebooku

Pro zasílání odpovědí se musíte přihlásit.



(Registrace)


↑ nahoru | © 2004–2009 Chmatákov Team. Všechna práva vyhrazena.