Chmatákov online


Fórum – Kopírování

Fórum » Archiv » Kopírování [zamknuto]

Maly John
moderátor
Obrázek
Ve hře: Makající John, Honík
SZ ICQ Web
Zdravím komunitu.
Dneska jsem musel vzteknout, když jsem narazil na stránku chmatakovworld.webnode.cz/news/kompletni-navod-na-chmatakov/. Obsahuje "home-made" kopii (rozumějte Ctrl+C > Ctrl+V metodu) mého návodu na chmat v celém jejím původním rozsahu (pouze bez obrázků), k čemuž jsem nedal povolení.
Jen upozorňuji, že toto jednání je trestné. Nemusím mít ani na webu žádný copyright či cokoliv podobného a i tak je tento obsah mým duševním vlastnictvím. Tím pádem jsem kontaktoval hosting webu dotyčného kopisty a dám mu nějaký čas na nápravu. Pokud nebude reagovat, řeším to přes policii (jinak to ani nejde, hosting mi nemůže bez nahlášení na policii jakkoliv pomoct). A věřte mi, že to jde a že to s ním dopadne špatně, jestli nebude spolupracovat.
Berte tuto zprávu ode mně jako takové malé "bububu". Spíš mi jde o to, abyste si uvědomili, že přivlastnit si cizí práci je: a. velmi neslušné, b.odsouzeníhodné, c. trestné. Je jedno oč jde. Ale protože vím, že mnoho z vás má nějakou "svoji stránku o Chmatu", která v 95% (a tady za to dám ruku do ohně - když jsem dělal ten návod, prošel jsem téměř veškerý dostupný obsah na internetu) obsahuje zkopírovaný (tedy nelegální) obsah - především z oficiálního webu. Vzhledem k tomu, že tam navíc většina z vás nemá funkční kontakt, tak by případná snaha autora řešit to vedla nevyhnutelně k řešení prostřednictvím policie.

Tak si to prosím uvědomte a doporučuji všechny "hříšné" stránky smazat.

P.S.: Pokud slušně požádáte autora a on vám vyhoví (už jsem také jednou povolil), popř. jeho myšlenky odcitujete podle platných norem, nic se neděje, takže se buď zeptejte nebo se naučte citovat.

Jinak samozřejmě, pokud na můj návod jenom odkazujete, je to zcela v pořádku a budu za to velmi rád. ;-)

Prosím o LOCK, není o čem diskutovat. Díky
Ok, lock/Sant
# 28.11.2012 13.33
Nobody's perfect. My name is Nobody.
Dva smajlíci = emoce, tři a víc = demence. :D :D :D
honik.wz.cz/chmat.html - kompletní návod na Chmatákov
JokeR™
uživatel
Obrázek
Ve hře: JokeR™
SZ Skype
Neviem či ti to pomôže, ale tú stránku vytvoril hráč BUM. Na Jabko dostal niekolko krát BAN + IP, za to že klamal o skinoch atď...
# 28.11.2012 21.58
 

Fórum » Archiv » Kopírování [zamknuto]

Pro zasílání odpovědí se musíte přihlásit.



(Registrace)


↑ nahoru | © 2004–2009 Chmatákov Team. Všechna práva vyhrazena.