Chmatákov online


Fórum – Kostel – jak se zbavit mámi

Fórum » Archiv » Diskuse mimo mísu » Kostel - jak se zbavit mámi

XmenT
moderátor
Obrázek
Ve hře: XmenT
SZ Mail Skype
Obracím se Vám s nasledujícím problém,možná,když jste někdy četli můj příběh,jak sem se odstěhoval na Slovensko tak víte,o co jde,začnu,moji rodiče jsou katolíci věříci v Boha,ale já nejsem,neuznávám Boha že opravdu existuje ale mám s něčím problém a to konkrétně s mámou,když jí chci vysvětlit že nevěřím v Boha tak mi říka „Vieš čo vôbec hovoríš,si normálný?!Toto už nechcem nikdy počuť...“ když jsem se ptal táty,jak by mi pomohl tak říkal „Já som tiež musel chodiť do kostola,tiež se mi nechcelo chodiť do kostola,o tomto se nebuďem háďat s mamou...“,tak bych chtěl slyšet Vaše návrhy na vyřešení problému,dokonce mně podplácela 100 Sk abych šel do kostela,na Slovensku chodí do kostela víc jak 3/4 lidí z celého Slovenska a málo kdo mně pochopí,že nevěřím v Boha a pravě opak ještě se mně zeptají tou jejich primitivní otázkou „Ty vážne neveríš v Boha?Tak prečo chodíš na náboženskú výchovu?“.Toť vše.:-(
# 26.11.2008 18.30
Safri: V jednoduchosti je síla.
Obrázek

Stránky: 1 2 3 4 5 6 7

CiBy36
uživatel
SZ
Mí předci jsou věřící, jelikož pochází z Polska. (Doufám, že i z turecka lol ) Co dělá tvá mamka určitě není příjemné, říkat ji, že v boha nevěříš, protože si myslíš, že neexistuje je zbytečné, protože na to je asi silně věřící, aby tohle vůbec připouštěla.. ještě v rodině.. Mě osobně náboženství zajímá, ale neuznávám ho, protože žádné z nich nemá fyzické podklady. Možná na buddhismu by se stavět dalo, jelikož jeho ideologie jsou zajímavé a možná i pravdivé. V boha určitě nevěřím, protože jak řekl Miky.. co nejde doložit, zatím "jakoby" neexistuje. Řekni ji třeba, že většina historických pramenů poukazuje na to, že náboženství vzniklo k válce, zbohatnutí a manipulaci lidí, tak jako je to v dnešních sektách.. charistmatických vůdce manipuluje s lidma a na jejich úkor bohatne a získává moc.. Možná se většina z nás mýlí a bůh existuje, ale pomohl snad někomu? Zabránil válkám? Zabránil smrti svým lidem - věřícím? Proč tedy byla 2. Sv. Válka a zemřelo x lidí, když xx% z nich byla věřících? Bylo to snad pro lidstvo dobře, že to bůh nechal dopustit?
Jo, a zeptej se tvé mamky na tohle: Bůh nemůže být všehomoucí. Nebo snad může vytvořit tak těžký kámen, že ho sám neuzvedne? U každé odpovědi je jasné to, že by všehomoucí nebyl..
# 27.11.2008 16.51
 
chmatmaster
uživatel
Obrázek
Ve hře: chmatmaster
SZ ICQ
Giz a Kern: ja naopak tvrdim ze je daleko lepsi se po smrti proste vyparit... uprimne dofam ze lidaska "duse" je jen elektrochemicka kombinace... pac predstava ze bych se mel po smrti/sebevrazde probrat v bily kosilce podivat se na svoji mrtvolu arict KURVA! me uprimne desi o reinkarnaci a navratu na tenhle zjebanej svet ani nemluve... nebylo by nic daleko lepsi? proste jako injekce u doktora.. kratka bolest panika a pak uz proste nic.. nic ceho litovat nic nad cim truchlit... pro me osobne je daleko prijatelnejsi predstava ze az proste hebnu uz me nebude nic trapit nez predstava ze dokonce po smrti budu muset neco resit... nechapu jak muze byt pro nekoho NIC depresivni... kdo to tak nevidi je podle mne masochista :)
# 27.11.2008 19.06
Master! Apprentice! Heartborne, 7th Seeker
Warrior! Disciple! In me the CHMATMASTER! :twisted:

Coca~Cola®
uživatel
Obrázek
Ve hře: Frankenstein
SZ Mail ICQ Jabber
Ja jednoduse verim na osud a to je tak vse, zjednodusene co se ma stat se stae a stimuz nikdo nic neudela, proste mam zakopnut zakopnu, mam deska zeprit tak zemru, proste podle mne uz mame kazdy stanoveno svou budocnos muzeme se ji pokusit zmenit , ale myslim si, ze vzdy bude vysledek stejny, aproto ja jsem ten co rika uzivej jsi zivotadokut muzes a dokut tu jsi, treb uz zira ebudes moct a budes toholitovat....
# 27.11.2008 22.19
Jakékoliv informace o mně je z globálního hlediska principiálni bazírovaní na bázi mentálního kompromisu, je zcela nerentabilní o této zaležitosti dále polemizovat 8-)



CiBy36
uživatel
SZ
Osud je hloupost, jelikož i blbá sekunda mění celý život.
# 27.11.2008 23.11
 
Gizmo
autor hry
SZ
Ciby: na tohle ti každý věřící, ale i příslušníci jiných náboženství odpoví stejně: bůh nemá lidem pomáhat, to je nesmysl, největším darem má být naše svobodná vůle a možnost se rozhodovat, což zvířata nemají. Člověk je jediný tvor, který si uvědomuje sebe sama..ikdyž z mého pohledu je to prostě biologie, nic jiného než hodně složitý a vyvinutý mozek..
K tvému druhému postu: ta idea osudu je právě taková, že ikdyž si myslíš, že se rozhodneš jinak, stejně děláš to, co máš..Představit si to lze..a věřit? To je věc každého.

BTW: vrátil bych se k tématu, XmenT tu řeší osobní problém, tak z toho nedělejme náboženskou debatu :)
# 27.11.2008 23.29
 
G.R.A.B.B.E.R
uživatel
Obrázek
Ve hře: Grabber, DC_RemdQ
SZ Mail ICQ
Ja to mam tak isto len mna podplacaju novimi teniskami za mesiac alebo 200SK :D ale inak do akeho mesta alebo dedinky si sa prestahoval
# 28.11.2008 7.56
Obrázek
CiBy36
uživatel
SZ
Ano, ale ve starověku zabíjeli lidi, zvířata jako oběti, aby na ně neposlal zkázu, sucho, ale právě za oběti chtěli dobrou úrodu, déšť, plodnost. Tudíž by jim pomáhal.
K tématu: Tvá mamka pouze má nedostatek informací o náboženství. Jenže ta už má tak vsugerované své myšlenky, že je asi těžko změní. Náboženství byl vždy smyšlený důvod k válkám, ovládání a zbohatnutí. Na Vánoce ji o tom můžeš koupit třeba knížku, ale věřím tomu, že by ji na místě spálila.
# 28.11.2008 7.56
 
G.R.A.B.B.E.R
uživatel
Obrázek
Ve hře: Grabber, DC_RemdQ
SZ Mail ICQ

CiBy36:Ano, ale ve starověku zabíjeli lidi, zvířata jako oběti, aby na ně neposlal zkázu, sucho, ale právě za oběti chtěli dobrou úrodu, déšť, plodnost. Tudíž by jim pomáhal.
K tématu: Tvá mamka pouze má nedostatek informací o náboženství. Jenže ta už má tak vsugerované své myšlenky, že je asi těžko změní. Náboženství byl vždy smyšlený důvod k válkám, ovládání a zbohatnutí. Na Vánoce ji o tom můžeš koupit třeba knížku, ale věřím tomu, že by ji na místě spálila.


:D a mal by ktomu zaracha
# 28.11.2008 8.36
Obrázek

Stránky: 1 2 3 4 5 6 7

Fórum » Archiv » Diskuse mimo mísu » Kostel - jak se zbavit mámi

Pro zasílání odpovědí se musíte přihlásit.



(Registrace)


↑ nahoru | © 2004–2009 Chmatákov Team. Všechna práva vyhrazena.