Chmatákov online


Fórum – Budoucnost CH

Fórum » Komunikace se správci » Budoucnost CH

Palmer™
správce hry
Obrázek
Ve hře: THE Gangsta,Butcher
SZ
Čau,asi každý vidí že sem chodí minimum lidí,hra od té doby co jsem do ní vubec nechodil a nestaral jsem o ní uplně umřela..Pro rejpálky,co budou psát že na to s.ru a podobně: Měl jsem pracovní uraz,přeříznul jsem si šlachy v prstu až na kost a měl ruku 4 týdny v sádře,ještě ted se mi nepíše moc dobře(pro nevěřící klidně dodám fotodokumentaci :D ).

No ale o co mi ted jde,nevím jak dál s CHmatákovem,podle mě nemá cenu to platit pokud do hry nikdo nechodí,zajímá mě ale názor vás všech hráčů,co stojí za tou nynější minimální hratelností,co by se dalo změnit aby tu o5 někdo hrál?Nebo myslíte že v dnešní době Fortnitu,PUBG,For Honor a nevím čeho ještě je už blbost provozovat CHčko.Klidně mi sem napište názory na věc,budu jenom rád.
# 22.10.2018 10.41
Obrázek
Ve hře:
,THE Gangsta,PalmeR,BuTCHeR

Stránky: 1 2

killtec
uživatel
Ve hře: killtec,cyrda
SZ ICQ Skype Web
Kolik to stoji mesicne
# 22.10.2018 12.44
 
Persizc
uživatel
SZ
Byla by skoda, kdyby to po tech letech zaniklo. Ted otazka, jestli se ti chce drzet server pro 5 aktivnich hracu / den + par lidi co lognou z nostalgie. Btw nemam problem se ti na to skladat, treba kilo mesicne...
# 22.10.2018 12.44
 
Pluto!
uživatel
Ve hře: Pluto. ; Froviel
SZ
Jak již píše pers .. Byla by Škoda aby to zaniklo.. Udělejte z toho fun jak jabko a lidi hrát budou..
# 22.10.2018 13.07
BŮH
Dvoulistek
uživatel
Obrázek
Ve hře: Dvoulístek/(Troj)Lístek
SZ
Mě osobně to bavilo naposled za klasického ofiku. Ještě než to převzal Pixee. Ano sice už hra stagnovala pár let, ale pořád se tu držela parta fajn hráčů. Přijde mi, že se hráči uměli zabavit mnohem lépe. Budete namítat, že jich bylo málo, ale teď? Je tu snad hráčů víc? Teď se neurazte, je fajn že Fredy přidává do hry nové věci, ale za jakou cenu. Když pominu jeho chování, které odradí většinu inteligentnějších hráčů, tak stejně veškeré změny probíhaj podle něj. V podstatě si dělá s hrou co chce a dovolím si říct, že ne vždy k lepšímu. V téhle podobě a s touhle komunitou je jen otázka času, než hra upadne v úplné zapomnění.
# 22.10.2018 13.58
V pravdě si najdou směr a hrají fér, ve znaku mají dvakrát R.

Jakim
uživatel
SZ

Pluto!:Jak již píše pers .. Byla by Škoda aby to zaniklo.. Udělejte z toho fun jak jabko a lidi hrát budou..




+1
# 22.10.2018 14.11
 
Charlie
uživatel
Obrázek
SZ

Dvoulistek:Mě osobně to bavilo naposled za klasického ofiku. Ještě než to převzal Pixee. Ano sice už hra stagnovala pár let, ale pořád se tu držela parta fajn hráčů. Přijde mi, že se hráči uměli zabavit mnohem lépe. Budete namítat, že jich bylo málo, ale teď? Je tu snad hráčů víc? Teď se neurazte, je fajn že Fredy přidává do hry nové věci, ale za jakou cenu. Když pominu jeho chování, které odradí většinu inteligentnějších hráčů, tak stejně veškeré změny probíhaj podle něj. V podstatě si dělá s hrou co chce a dovolím si říct, že ne vždy k lepšímu. V téhle podobě a s touhle komunitou je jen otázka času, než hra upadne v úplné zapomnění.



Pravda....
btw, keby z toho spravíte FUN skôr by to tu ľudí bavilo ... 3-(
# 22.10.2018 15.06
 
Wesner_obnova
uživatel
SZ
Fun je si myslim adekvatni zpusob jak prilakat hrace do hry.
Ted hraci loguji hlavne na souteze co poradam ale uplna slava to neni. Logne zhruba 10-15 hracu a to mozna jeste prehanim.
Takze kdyby se nahodil fun mod, sypalo se do hry hodne penez, itemu, zbrani atp tak by to urco zmenilo cely prubeh hry.
Ve 4ce by bylo urco hodne killingu.
Zacal bych aktivne poradat killing questy, hlavne s velkym poctem vzacnych odmen.
Kazdy den velky pocet soutezi atp a ono to hrace prilaka.

(Souteze aktivne poradam aj ted ale nemuzu tam sypat 10 gm sosek zeo)
# 22.10.2018 15.38
 
Mister™
moderátor
Obrázek
Ve hře: _NiCe_
SZ ICQ
Já něčím co tu melete o fun serveru je to čiste o hracích mají jiný zájmy i starosti než hrát chmatakov ani Nejakej fun nepomůže teď se celá hra posrala protože je vašeho moc vetsi “úspěch” měl ten systém co byl dřív ze ty věci a CHk bylo těžší získat... jinak hraci lognout z nostalgie což každý vi lol tak si přestanete nalhavat ze kdyby byl fun ze to bude lepší :D pochopte ze hraci dospívají a věnují se lepším věcem to je cele...
# 22.10.2018 16.03

Obrázek
Bionicle19_Obnova
autor hry
Obrázek
SZ
Kdy byl FUN od roku 2015 úspěšným dlouhodobějším řešením malého počtu hráčů? Ptám se lidí co hrají aktivně a ne že dvakrát lognou za rok na forko a pak si říkají "hmm to je na tom ch zas špatně co?"

Systém autoquestů je luxusní a dříve by s lepším balancováním donutil hráče bojovat o spoty na trhu, o spoty v kanále atp. Teďka je ta hra tak strašně mrtvá, že se nevzkřísí ničím. Odstraníš Fredyho updaty a zůstaneš s obyčejnou hrou, kterou řídí akorát truhly s pokladama. Moc mi na CH záleží a nechci aby končil, ale prostě jednou musel/musí přijít den, kdy všichni co hráli přijdou o zájem. Hra toho prostě nenabízí tolik, aby si získala nového hráče, vše je jen o čekání a repetitivnosti. Nejde ze dne na den si říct "pojďme se killit" když není s kým.

Lognu > vidím málo lidí > odlognu
bude se killit 5 lidí > 2 odlognou > vidím málo lidí > odlognu

Nevím, opravdu ten kdo přijde s nějakým logickým řešením si zaslouží medaili, jenže už asi žádné prostě není.
# 22.10.2018 16.18
Obrázek
nations
uživatel
Obrázek
Ve hře: Nations112, Acer, Vario
SZ
Hoši, tohle téma tady proběhlo za posledních pár let už tak 10x.

Je třeba si uvědomit, že je rok 2018 a drtivá většina lidí má mnohem lepší věci na práci, než na své herní mašině hrát hru, kterou rozjedu pomalu i na Pentium III.

Hra v dnešní době nemá co nabídnout. Je třeba si uvědomit, že v té době (2007-2010) nebyl výběr her velký a hlavně pro většinu lidí byl limitní hlavně výkon sestavy. V době, kdy nějaký herní základ postavíte za 10K nemůžete čekat, že vám někdo ten chmat vůbec spustí, natož aby ho pravidelně hrál a co půl roka řešil to, že musí začít znova díky WIPE, když v jiných hrál má účet na celý život. :D

V podstatě jsou dvě řešení, jak sem dostat hráče. (
1) Platit jim za hraní
2) Nasypat do hry šílené peníze, najmout 20 programátorů, kompletně to překopat a doufat, že to dnešní hráče zaujme.

Samozřejmě FUN ve stylu jabka se zkusit může, ale stejně si nemyslím, že to bude mít až tak velký vliv. Jabko zase dělali hlavně hráči, kteří v dnešní době mají jiné starosti.

Naopak já si myslím, že je vůbec zázrak, že ta hra v roce 2018 ještě jede. Už v roce 2010 jsem tomu dával maximálně 2 roky. I návštěvnost webu je docela solidní, kdy se tu denně vystřídá cca 200 lidí. Ale přes to všechno je na serveru plno možná tak 2 dny po WIPE a pak se to vrátí do starých kolejí. Nějaké soutěže to neřeší. Člověk logne, vybere věci a vypne to.

Podle mě tedy nezbývá nic jiného, než se prostě smířit s tím, že éra CH už je dávno za námi, udržet si na to mládí dobré vzpomínky a počítat s tím, že se to jednoho dne vypne. Mě to taky mrzí, protože na rok 2007-2008 vzpomínám opravdu v dobrém, zažil jsem tady hodně, poznal mraky nových lidí a byly to bezstarostné roky mého života. Ale nic netrvá věčně. ;-)
# 22.10.2018 18.24
Chmatákov Old Player (2007-2018)
(Pietro, Palanda, Corse, Nex, maniak, Aspire, zvonek, Magpie a mnoho dalších )

Chmatákov mapa
Lioness
uživatel
Obrázek
Ve hře: Lioness,Emveey,Čtyrka
SZ Skype
vačšina hráčov logne už len s nostalgie pozrieť sa kto hrá kto nie ako to tam vyzerá a podobne. a ked lognú a zistia že už nikoho nepoznajú (lebo 90% hráčov už zmenilo nick)
odlognu a ešte ked sa niekto niečo spýta že čo je tu nové či niekto hrá alebo podobne moc sa téj odpovedi aj tak nedočkajú.
A to že ako tu vačšina píše že urobiť z toho fun si myslím že moc nepomôže.Kedže old hráči už majú iné "záluby" ako hrať chmat a sedet u toho aspon tých 15min denne :D Sama na chmat nemám moc času cez prázdniny sa tam ale určite ukážem viacej ale cez školu nemám na to nejako extra času :D
Dalej nový hráči či sa tu dajú prilákať je celkom diskutabilné kedže reklamu ten chmat nejku extra nemá (niekto tu riešil video na yt ale to už asi zaniklo čo?) a hlavne je teraz mnoho iných hier na ktoré radšej lognu ak by ostal aspon 1z10 malo by to úspech :D
Chmat je bol a vždy bude hlavne o komunite hráčov. To že je na ch skupinka hráčov z ktorý sú "bestfriends" a niekto z téj skupinky nemá rád nejakeho z druhej "bestfriends" skupinky a teraz proti sebe bojujú a do 4mesta neni šanca préjsť a to že tade chodili hráči a ptm pred bankou v chobotove spamovali obranou len aby mali nejake té veci proste patrí k tomu a robí ten chmat hrou ale to už také s najvačšou pravdepodobnostou nikdy nebude a teraz? Vačšina logne len tak pozrieť kto je online a trochu pokecať (ak tam bude niekto normalny) takže či sa tento problém niekedy vyrieši a začne to hrávať znova nejaky vačší počet hráčov aby to zas znova bolo také ako kedysi už asi nebude. Ako píše bio

bio je lepsi nez ostatni:Lognu > vidím málo lidí > odlognu
bude se killit 5 lidí > 2 odlognou > vidím málo lidí > odlognu

# 22.10.2018 18.29
V dnešnéj dobe si ta ludia cenia,podla toho,kolko majú z teba úžitku.
Hurs
uživatel
Ve hře: Fenta, Hurs
SZ Mail

Jakim:

Pluto!:Jak již píše pers .. Byla by Škoda aby to zaniklo.. Udělejte z toho fun jak jabko a lidi hrát budou..




+1



+2
# 23.10.2018 11.08
 
Palmer™
správce hry
Obrázek
Ve hře: THE Gangsta,Butcher
SZ
Jako takhle,pokud to někdo hodlá platit tak mě je to jedno,klidně to plaťte a server poběží dál :) Nechat to uplně vypnout asi taky není uplně fajn..Samotnýho mě zajímá jak dlouho ještě udržíme CHmatákov při životě :D
Já si ale hlavně myslím že je škoda že sem lidi nechodí skoro vůbec,ať je Fredy jakejkoliv tak 90% těch updatů co udělal fakt mají smysl a jsou fakt dobrý.Myslím že hra by si možná ještě našla pár nových hráčů,otázka je jestli se vyplatí investice do nějaký reklamy..
Jak už jsem psal ty autoquesty a další věci dali zas tý hře trošku větší cíl,zároven i smysl,tudíž pole mě to ještě nějakej potenciál může mít(nefunguje ani wpe,což se koukám moc lidem nelíbí),muselo by se ale zásadně změnit chování a fungování GM teamu(samozřejmě i moje) a dávat tý hře maximum..Jako zas si nemyslím že když má dneska každý dítě PC,že nejde najít z tísice takovejch třeba 30-40 lidí který ta hra chytne,otázkou zůstává jestli se teda vyplatí nějaká propagace nebo to nemá smysl..
# 23.10.2018 12.13
Obrázek
Ve hře:
,THE Gangsta,PalmeR,BuTCHeR
Persizc
uživatel
SZ
Je treba se zamyslet nad tim, jestli se nekomu bude chtit davat 10k + za smysluplnou propagaci. Nove hrace sem sice nazenes, ale neni tu nic, cim bys je uz udrzel. Klikani na vodu? Cekat nez ti padne lahev z vody nebo lebka z tezby? Jedine z toho udelat fun... Ale v dobe, kdy sou strilecky jako treba surviv.io a dalsi...
# 23.10.2018 12.32
 
nations
uživatel
Obrázek
Ve hře: Nations112, Acer, Vario
SZ
Palmer: Počítal bych spíš s variantou, že z tisíce najdeš možná tak 2, max 3. A když už je teda nějakým způsobem hra osloví, je nutné jim udělat takové prostředí, aby v ní vydrželi co nejdéle a to je problém. V téhle otázce jsem opravdu skeptický, protože když se podívám na dnešní výběr her, tak Chmatákov takřka nic nenabízí. Poměrně velký svět, který je z 60% prázdný, stereotypní aktivity, velmi omezené možnosti postav a hraní. To všechno opravdu pár questů od Fredyho nezachrání. A to ani nemluvím o tom, že můžeš hrát jako blbec, sbírat itemy a za půl roku příjdeš o všechno, protože se jedná o hru, kde po roce je tak nevyvážená ekonomika, že to dále hrát nemá smysl a na řadu přichází WIPE...

Bez hráčů je tato hra prostě nuda. Bez dalších lidí se tam unudíte k smrti, není co dělat. Nikoho nebude samotné bavit sekat do stromu, sbírat ryby, nebo neustále dokola ochočovat toho samého chobota. Kdysi byl chmat úspěšný zejména pro zdejší komunitu, než o to, co hra nabízela. Mohli jste přijít ve 2 ráno a na serveru bylo narváno a bez VIP byl zázrak dostat se vůbec do hry. Kamkoli jsem přišel, tam se něco dělo, takže nuda určitě nebyla.

Jenomže jak dostat hráče do hry, kde žádní hráči nejsou?
Reklama:
Ok, dejme tomu, že se vybere nějaká rozumná částka a bude propagace na FB, google, youtube. Dostaneme hru mezi youtubery. Ano, během těch dní se s největší pravděpodobní kapacita serveru zaplní. Jenomže drtivá většina lidí se na to během prvního týdne vykašle a bude se neustále dokola řešit to, jak je tady udržet. Návratnost investice nulová, pořádná reklama, aby měla alespoň nějaký efekt stojí minimálně 5-10K. Nejlepší a nejlevnější reklamou jsou soutěže na FB a různé takové akce. Lidi Vám to zdarma sdílí, dosah je šílený.

Fun režim:
Hodit hru do stylu Jabka. Problém je ale v tom, že i když hru hodíte do takového režimu, tak už sem s největší pravděpodobností nenalákáte původní hráče, kteří hlavně celou tu atmosféru a zábavu na Jabku dělali. Určitě v tom ale vidím větší potenciál, než hru držet v klasickém stylu, který dneska už asi nikoho neoslní. Počítejte ale s tím, že nějaké banování WPE a podobných věcí nepřichází v úhavu... ;-)

V obou případech by ale musel za hrou stát tým dobrých a pohodových lidí, kteří by se o hru starali a nezvyšovali by si svými právy své ego. Prostě v pohodě týpci. Poslední dobou se tu setkávám s banováním a posíláním lidí do jistých míst. Opravdu je třeba těch zbývajících pár hráčů hráče takhle terorizovat? Tím nechci říct, že někteří to nemají právem.

A zablokování WPE beru já osobně jako velký krok zpátky. Jelikož Ch nepodporuje vykonávat nějakou akci bez toho, aniž bych tam neměl myš, tak jakmile běží Chmat, ostatní práce je automaticky nemožná. Nemůžu číst zprávy, nemůžu být na FB, nemůžu pracovat, nemůžu prostě nic. Takže i u stereotypních akcí musím mít ch na hlavním monitoru a jak idiot na to několik hodin v kuse čumět aniž bych udělal něco jiného. Takže už z tak nudného vykonávání stejné věci udělám věc ještě nudnější, kdy vám místo hraní každý běžný člověk radši odlogne a vykašle se na to. A tento názor zastávám i přesto, že kdysi jsem WPE nespustil ani jednou, ale dnes bych bez něj určitě už nehrál (to je taky vlastně důvod, proč poprvé po WIPE mě ve hře nikdo neviděl). Stávám se tedy i přes to všechno automaticky hned tím, kdo ničí WPEčkem hru jen
proto, že si chci u hraní vyřídit i jiné věci?

Oceňuji práci Fredyho, ale ona ne každá věc, co se ze začátku může jevit jako dobrý nápad nakonec dobrý nápad je. Pak nastává otázka, jestli dělám hru pro své potěšení, beru to jako svůj projekt a hráči jsou na druhé koleji, nebo dělám hru hlavně pro hráče a záleží mi na jejím fungování. Poslední dobou mi to spíš připadá jako první možnost už jen z toho důvodu, že snad za celou dobu chmatu se nerozdalo tolik IP banů, často i za blbosti, jako teď. Ale pokud to týmu vyhovuje, jejich věc. Otázkou pak zůstává, zda má taková diskuze o nedostatku hráčů pak vůbec smysl.
# 23.10.2018 15.09
Chmatákov Old Player (2007-2018)
(Pietro, Palanda, Corse, Nex, maniak, Aspire, zvonek, Magpie a mnoho dalších )

Chmatákov mapa

Stránky: 1 2

Fórum » Komunikace se správci » Budoucnost CH

Pro zasílání odpovědí se musíte přihlásit.



(Registrace)


↑ nahoru | © 2004–2009 Chmatákov Team. Všechna práva vyhrazena.