Chmatákov online


Fórum – Pojďme se bavit o chmatákově

Fórum » Diskuse o Chmatákově » Pojďme se bavit o chmatákově [zamknuto]

Smacker
uživatel
Obrázek
Ve hře: Smacker, 5m4ck3r
SZ Mail ICQ
Ahaah, to je krása být zase zpět, vidět 50 lidí na serveru.... ale neche to trochu změnu?

Tak jsem si říkal, jaký je Gizmův postoj ke hře? Je to vedlejší projekt, nebo nopedařená hra?
Chmatákov je venku už několik let, a co ve hře vidím, jsou jenom nedokončené věci.
Chmatákov jako multiplayer hra je na první pohled něco nového, něco nad čím běžný hráč jen mávne rukou a raději si zahraje jinou, graficky a herně lépe zpracovanou hru. Avšak jak lze ze statusu serveru vidět, jsou i takoví, které baví nezávislé hry, a kteří našli kouzlo chmatákova tak stejně jako já, a ti, kteří jej hráli, ale bohužel z nějakého důvodu přestali. (tím hráli myslím 2 měsíce a víc).

Jen mi příjde škoda, že hra nenabízí nově přichozím dostatečný přísun motivace objevovat, zvyšovat úroveň profesí a hrát. Tutoriál je dlouhý a nově příchozího hráče nanejvýš zmate. Jelikož je tutoriál v textovém okně, hráč nemá nutkání opouštět základní obrazovku, dokud jej nepřestane bavit rybařit. Poté započné dlouhá cesta po neznámém světě, kde se ztratí a raději si založí novou postavu.

Než nováček najde menu a vypne si uširvoucí zvuk hromu, nejspíše se z toho zblázní. Nevím, jestli zrovna klávesa ´End´ je vhodná pro menu.

Mám toho na srdci hodně, ale nevím, zda stojí za to vynaložit sílu a napsat to sem, jestli si to vůbec někdo přečte, a zda se tím něco změní. Každopádně, zanechte odpověd, co si myslíte o chmatákovu, zda by se měl více zaměřovat na nové lidi, nebo na stávající.
# 23.1.2014 21.20
 

Stránky: 1 2 3

MAK_obnova2
uživatel
SZ
Chmatákov se zaměřuje na to, na co má Gizmo zrovna chut a čas xD



Naposledy upraveno: 24.1.2014 0.47

# 23.1.2014 21.22
 
Gizmo
autor hry
SZ
Nepodařená hra? No, ukaž mi lepší MMORPG vyvinuté jedním člověkem..a kterou hraje tolik lidí (na poměry indie her).
Souhlasím, že řadu věci by chtělo vylepšit, ale můj čas je drahý (jako každého,kdo pracuje) a prostě se mi nevyplatí trávit X hodin času zadarmo.
# 23.1.2014 22.05
 
TicTac-Coun[T]eR
uživatel
Obrázek
SZ Skype
Tak..chmatakov byla a je najlepší hra pro mne nevím jak vi,od dectva ji hrají pamatuji jak jsem začal hrávat nevedel jsem naco je prut a podobne,pak nekdo mi dál peníze co jsem vyžobral (dáš penize pls), a jsem se lečitelem skilil mystiku :D no pak jsem toho vedel dál a dál jen ted dávam nejake přestavky když tam nejsem 2 dny jinak ja chápu Gizma jeho čas je drahý když 6-7 let delal CH a vím že to jde pomalu ale aspon nejake updaty byly a doufam že budou.
Chci mu moc podekovat že udelál tu hru protože moc do toho investoval peníze ale i času,..
Na hře se mi nelíbí že tam hraji s prominutím zasraný děcka ktery tam nadavaj,delaji bordel,lagujou server,a stojí na terčích když skilím :D
Jinak pohoda až na nektere lidí...
# 23.1.2014 22.30
Ľudia za ktorých by si dal kedysy kár do ohňa,
ťa teraz nechajú vypiť pohár jedu až do dna.
Ešte sa pri tom milo usmievajú do očí, (kokoti!)
buzerant zaslúžiš si boxerom po obočí!
Smacker
uživatel
Obrázek
Ve hře: Smacker, 5m4ck3r
SZ Mail ICQ
No říkal bych tomu spíš MO než MMORPG, jelikož do RPG to má daleko a do Massive taky, ale to je hraní se slovy. Jen chci poukázat na to, že kdyby ta energie byla směřována na nové lidi, tak by mohla nalákat nové hráče, udržet si je a s tím příchází i finance jako peníze na provoz většiho serveru a popřípadě mikrotransakce. Ve hře je celkem slušně rozpracovaný systém npc, které vyžadují určitý předmět. Kdyby se jich využilo k pár základním questům, uvést lidi do hry a další věci.. myslím, že by se zvýšil počet lidí, kteří u hry zůstanou, a hlavně jim napsat, že se jim 1 za 5 hodin může zvýšit skill o 1%, tak že nemají polevovat, a zvýšil by se počet kladných ohlasů. Stačí najít na forku lidi, kteří to vymyslí, a pak jen pro určité npc implementovat opakující se kod, pouze s jinym textem a pozadovanym predmetem.
# 24.1.2014 0.05
 
Nexoušek_obnova2
uživatel
SZ
Smacku, tady o peníze nejde bych řekl. Kdyby šlo, dala by se snadno pronajmout reklama přímo ve hře a zájem by byl jistě velký. ;)
# 24.1.2014 0.15
 
MAK_obnova2
uživatel
SZ
A taky bych řekl, že nemá šanci Gizmo vydělat víc peněz na chmatu než vydělává aktuálně v práci, kde mát plat aspon jistej (narozdíl od proměnlivého příjmu takového chmatákova)

Ber to jako projekt pro zábavu a víc v tom nehledej..
# 24.1.2014 0.49
 
Santea
moderátor
Obrázek
Ve hře: Santea
SZ Mail

Smacker: Je to vedlejší projekt, nebo nopedařená hra?

Vytvoř SÁM hru, investuj do ní pouze SVOJE peníze, SÁM si ji naprogramuj, opravuj chyby, ve svým volným čase (kterej nebudeš mít) dělej updaty, který se budou všem líbit, 10 let si nech nadávat na forku, na icq a pak uvidíme, jakej budeš mít na tuto hru názor :-)
# 24.1.2014 9.19
 
nations
uživatel
Obrázek
Ve hře: Nations112, Acer, Vario
SZ
Nabízí se mi tu otázka, proč Gizi nedáš do týmu nějakého pomocníka. Pokud vím, tak Sam už programovat docela umí a co sem tak zatím viděl na jeho verzi, má i dobré nápady, které zrealizuje. Je mi jasné, že je to tvuj osobní projekt, ale tím, že bys do týmu vzal někoho, kdo to vážně ovládá a dá se mu věřit, což si myslím, že Sam je.
Zálohy se dělají, když se něco podělá, není zas takový problém to třeba vrátit. jsem u U Sama na serveru sem viděl a dost věcí, které tam má hodně oživují hru a rozhodně by hodně hráčů uvítalo, kdyby jejich nápady, nebo nějaké nové věci přibývaly.
Já nevím, já bych nad tím aspon popřemýšlel. Ty by ses nemusel zaobírat opravami chyb, programováním nových věcí a zároveň by šla hra dopředu, což by bylo jenom dobře.
Ale nevím, jak to mezi váma je. Ale myslím si, že za zkoušku by to možná i stálo.
# 24.1.2014 11.23
Chmatákov Old Player (2007-2018)
(Pietro, Palanda, Corse, Nex, maniak, Aspire, zvonek, Magpie a mnoho dalších )

Chmatákov mapa
MAK_obnova2
uživatel
SZ
Já se sám nabízel, že bych na hře začal makat, ale Gizmo odpověděl jednoduše: "To mam do světa pustit zdrojové kody?" (taky bych se bál být ním)
# 24.1.2014 12.31
 
koly aneb qqqqqq
uživatel
Obrázek
Ve hře: Koly
SZ
Po deseti letech kolem stovky aktivních hráčů. Projekt financován dobrovolně. Tady se už nebavíme o hře, tohle je projekt, díky kterému se poznali lidé z různých koutů republiky a byli ochotní se kvůli němu setkat. Tohle je projekt, který zaujal hráče natolik, aby u něj proseděli čtyřiadvacet hodin noc nevyjímaje. Tohle je projekt, který nutí ostatní ke kreativitě, vytváření komixů, vlastních skinů, videí. Tohle je projek, za který byli někteří ochotni zaplatit určitou sumu, aby mohli mít svůj podíl na hře, aby v ní měli svůj skin, aby mohli provozovat svůj server. Tohle je projekt, kvůli kterýmu jsou někteří schopni trestné činnosti. Tohle je projekt, kvůli kterýmu jsou hráči šťastní i naštvaný, veselí i smutní. Tohle je projekt, díky kterému je klikání na jedno místo zábavné.

Asi jo, vypadá to na neúspěch. Černé na bílém.
# 24.1.2014 14.09
Zde je místo pro vaši reklamu.
Obrázek
Chmatákov prodán
Obrázek
TicTac-Coun[T]eR
uživatel
Obrázek
SZ Skype

Santea:

Smacker: Je to vedlejší projekt, nebo nopedařená hra?

Vytvoř SÁM hru, investuj do ní pouze SVOJE peníze, SÁM si ji naprogramuj, opravuj chyby, ve svým volným čase (kterej nebudeš mít) dělej updaty, který se budou všem líbit, 10 let si nech nadávat na forku, na icq a pak uvidíme, jakej budeš mít na tuto hru názor :-)



santeo ty a koyl jste to popsali moc,pekne :)
# 24.1.2014 14.14
Ľudia za ktorých by si dal kedysy kár do ohňa,
ťa teraz nechajú vypiť pohár jedu až do dna.
Ešte sa pri tom milo usmievajú do očí, (kokoti!)
buzerant zaslúžiš si boxerom po obočí!
Gizmo
autor hry
SZ
koly: stejně to vnímám i já a jsem rád, že někdo chápe, o čem to vlastně je ;)
# 24.1.2014 14.58
 
Smacker
uživatel
Obrázek
Ve hře: Smacker, 5m4ck3r
SZ Mail ICQ
Díky za odpovědi :). Přesvědčili jste mě, že tu jsou i normálni lidi a že stojí za to hru opět hrát :) těším se na další updaty!
# 24.1.2014 16.04
 
ENVY
uživatel
Obrázek
Ve hře: Yuno ,Yumix
SZ Mail
Chmatákov za tu řádku , no spíše řadu let ušel obrovskou cestu , kdy se z malého s prominutím amatérského projektu o dvou lidech vytvořil konkurent středověkých MMORPG . Ještě teď nostalgicky vzpomínám ty testovačky , jak jsem byl rozčarovaný jak malý kluk , co to ten Gizmo zase vymyslel za super verzi , jak jsme strávili hodiny a hodiny u lhotky a kecali a rybařili . Přestal jsem hrát , ale web jsem tak 1. za měsíc sledoval a pamatuji jak jsem CHO přál , aby se z té situace inaktivity dostal a nyní jsem opravdu šťastný , že se projekt opět rozjel . Vy tu stále hatujete Gizma , různě mu uboze nadáváte a otravujete přihlouplými dotazy typu " kdy pojede server ? " , ale přitom si vůbec neuvědomujete , že bez něho by celý tento projekt nikdy nevzniknul a nikdy by se nerozvinul do tak pokročilé formy jako je teď . Stále mu vyčítáte , že si bere k tělu každou narážku , ale jak vidíte , stále to tu jede a Gizmo se na Vás nikdy i po těch miliardách urážek nevykašlal ! A přiznejte si , kdyby Vám stále někdo nadával , Vás by to neštvalo ? Stěžujete si na málu updatů , ale neuvědomujete si , že Gizmo je dospělí , pracující člověk a né 12 letý kluk co příjde ze školy , hodí tašku do kouta a běží ihned k počítači . Gizmo to dělá ve SVÉM volném čase a platí to SVÝMI penězi , aby jste si vy badassové mohli zahrát . To co jsem teď napsal , myslím na ty hráče , kteří si to stále neuvědomují , ti poctivý a normální hráči to mají v hlavě srovnané . Doufám , že si to konečně v hlavě srovnáte a nebude Gizma dále s prominutím s**t . Na závěr bych chtěl říct , že celý team CHO má můj absolutní respekt co dokázali .
# 24.1.2014 17.14
Levné grafické práce .
Respect for all Chmatákov team members !
Wočko_obnova
uživatel
SZ

ENVY:Chmatákov za tu řádku , no spíše řadu let ušel obrovskou cestu , kdy se z malého s prominutím amatérského projektu o dvou lidech vytvořil konkurent středověkých MMORPG . Ještě teď nostalgicky vzpomínám ty testovačky , jak jsem byl rozčarovaný jak malý kluk , co to ten Gizmo zase vymyslel za super verzi , jak jsme strávili hodiny a hodiny u lhotky a kecali a rybařili . Přestal jsem hrát , ale web jsem tak 1. za měsíc sledoval a pamatuji jak jsem CHO přál , aby se z té situace inaktivity dostal a nyní jsem opravdu šťastný , že se projekt opět rozjel . Vy tu stále hatujete Gizma , různě mu uboze nadáváte a otravujete přihlouplými dotazy typu " kdy pojede server ? " , ale přitom si vůbec neuvědomujete , že bez něho by celý tento projekt nikdy nevzniknul a nikdy by se nerozvinul do tak pokročilé formy jako je teď . Stále mu vyčítáte , že si bere k tělu každou narážku , ale jak vidíte , stále to tu jede a Gizmo se na Vás nikdy i po těch miliardách urážek nevykašlal ! A přiznejte si , kdyby Vám stále někdo nadával , Vás by to neštvalo ? Stěžujete si na málu updatů , ale neuvědomujete si , že Gizmo je dospělí , pracující člověk a né 12 letý kluk co příjde ze školy , hodí tašku do kouta a běží ihned k počítači . Gizmo to dělá ve SVÉM volném čase a platí to SVÝMI penězi , aby jste si vy badassové mohli zahrát . To co jsem teď napsal , myslím na ty hráče , kteří si to stále neuvědomují , ti poctivý a normální hráči to mají v hlavě srovnané . Doufám , že si to konečně v hlavě srovnáte a nebude Gizma dále s prominutím s**t . Na závěr bych chtěl říct , že celý team CHO má můj absolutní respekt co dokázali .



+1
+10% warn

//Koly: Nejmenovaný moderátore, za tohle se dává +20 :P, takže přidávám 10
# 24.1.2014 17.47
 

Stránky: 1 2 3

Fórum » Diskuse o Chmatákově » Pojďme se bavit o chmatákově [zamknuto]

Pro zasílání odpovědí se musíte přihlásit.



(Registrace)


↑ nahoru | © 2004–2009 Chmatákov Team. Všechna práva vyhrazena.