Chmatákov online


Fórum – Chmatákovská kronika

Fórum » Archiv » Chmatákovská kronika

nations
uživatel
Obrázek
Ve hře: Nations112, Acer, Vario
SZ
Zde sem vytvořil další povídku do naší Chmatákovské kroniky...

Hlavními postavami jsou John, Teriněčka a Chobotníci

Byl krásný zářivý den na ostrově Chmatákov. Pomalu se všichni vraceli z práce až na některé, kteří se do práce teprve chystali. Jeden z nich byl i Joh. Pracoval ve stáji chobotníků, kde se o ně staral. Bylo kolem 20 hodin a John šel sám domů. Šel po louce a v dáli viděl jak zapadá slunce a moře šplouchá o pobřeží. Pozoroval padat hvězdy a přemýšlel o zítřejším dni. V tom nad mořem viděl záři žluto-oranžového oslňujícího světla, které každou vteřinou svítí více a více. Najednou světlo zhaslo a byla tma jako předtím. John šel dál a přemýšlel co to mohlo být. Z daleka už viděl město, kde bydlí. nebydlel přímo ve městě, ale na jeho okraji, takže už to měl celkem blízko. V tom najednou ve městě všechno zhaslo a byla tma jako v pytli. Po chvilce začal slyšet lidi jak nadávají že nic nevidí. Po několika minutách se opět všechno pomalu rozsvětcovalo. John přišel domů a pozdravil svou rodinu a pověděl ji o tajemné záři nad mořem. Manželka Terinečka, ale Johnovi nevěřila a řekla že byměl jít spát. John poslech, nakrmil chobotníka na zahradě a ulehl do své postele. O půlnoci celé město probudila uhluchující rána, nikdo nevěděl co to bylo,ale neřešili to a šli spát.
Ráno opět šli všichni do práce. John šel stejnou cestou jakou včera a pořád se dával nad moře, jestli tu zář zase neuvidí, ale neuviděl nic. Když přišel do práce už tam byly kolegové a tvářily se neklidně. "Johne, všichni chobotníci jsou jako pomatení. Pořád skákají a hrozně se vrtí a jsou neklidní" řekl jeden z nich.
John se šel okamžitě podívat co se ve stáji děje a byl překvapením celý bez sebe. Vychovaní chobotníci sebou házely a byly celý nervozní. Z toho z ničeho nic jeden vykopl dveře a utekl a potom další a další a další až nakonec zůstali jen 2,kteří za chvíli taky utekli.:'(
John byl celý nešťastný a hned šel s ostatníma je hledat. Našli je ve městě u Chmatákovníku. zanedlouho zde přiletěl i Bůh gizmo a svolal všechny na náměstí.
John s ostatníma zde nechali chobotníky a rychle pospíchali na náměstí. Zde už bylo mnoho lidí včetně gizma a Johnovi rodiny.Když zde byly všichni gizmo začal se svým projevem.
"Milí Chmatáci musím vám říct velmi smutnou zprávu. Poslední dobou se děly na našem ostrově zajímavé věci např. tajemná záře nad mořem a časté výpadky proudu. Je to způsobeno tím že se k našemu ostrovu blíží veliká bouře s tornádem a velkými přívaly deště.Proto musíme urychleně všechno schovat, chobotníky ukrýt do podzemní stáje a my všichni do sklepů. Honem, hoenm všichni utíkejte, bouře příjde tento večer!!!" řekl gizmo a nervozní odešel.
Ve městě tu ránu začal ohromný zmatek. MHD nestíhalo odvážet Chmatáky do svých obydlí ,tvořily se kolony chobotníků vznikl dopravní kolaps. Po 2 hodinách se doprava ve městě obnovila a Chmatáci pomalu všechny věci nosily do sklepa a připravovali si zásoby jídla. Obchody byly téměř vyprodané, proto si museli vzít něco co jim vyrostlo na zahradách. Tajemná noc se pomalu blížila a všichni už byly pomalu připraveni.
V tom si John zpomněl na chobotníky u Chmatákovníku a rychle pro ně pospíchal. Protože už by to do stáje nejspíše nestihl tak je ukryl ve druhém sklepě u nich doma.
Vše bylo připraveno a teď se jen čekalo.Zanedlouho už viděli blesk nad mořem a citily jak se vítr pomalu zvedá. Bouřka už byla docela blízko, proto všichni nalezly do sklepů a zavřeli za sebou dveře. Sklepy ve městě byly dobře promyšlené, všechny byly spojené menšími chodbami, proto nebyl problém zajít za sousedem, nebo obhlídnout chobotníky.
Bouře začínala pomalu řádit. Chmatáci ve sklepě byly celý nervozní,když slyšela silný vítr nahoře. John s terinečkou byly ve svém sklepě a připravovali procházku k sousedům a obhlídnout chobotníky. Když přišli k chobotníkům byl tam klid, protože všichni spali. Tak se vydali za sousedy. U sousedů strávily asi hodinku a potom šli zpátky do svého sklepa. Když přišli do svého sklepa pomalu se připravovali jít spát. Zanedlouho usnuli a celou noc se ani neprobudily.
Ráno bylo po bouři a Chmatáci pomalu vycházeli za sklepů.
Všude bylo bahno, nikde tráva,omleté břehy,žádné stromy, prostě jako hnědá poušť :'(. Chmatáci byly neštastní a nevěděli co mají na to říct. V tom přiletěl gizmo a všem řekl velkou novinu. Chmatákov bude přestavěn do posledního zrníčka. Chmatáci nevěděli co mají na to říct, ale nakonec byly štastní a slavilo se celý den. Večer opět šli všichni spát a to ani nevěděli co je zítra čeká.
-------
Ráno se vzbudily a nevěřily vlastním očím. Chmatákov byl celý nový, vše zářilo a byla to prostě krása. Všichni plakali radostí. V tom si John s Terinečkou vzpomněli že ve sklepě jsou chobotníci. Když otevřeli sklep byly překvapeni. Nebyli to chobotníci jako předtím,ale byly krásnější. rychle je pustily a chobotníci hltaly trávu jednu za druhou.
Chmatáci pomalu otevírali své obchody a začali se vracet do normálu.To je ještě ale nikdo neví že ostrov Chmatákov se o hodně zvětšil a to co viděli je teprve začátek :-)
A tak se vytvořil nový vektorový Chmatákov :-D

A co vy? Napište sem taky nějakou kroniku, která může být jako předchozí moje v sekci kronika? A pokud nechcete psát celou stačí když tuhle upravíte k lepšímu.
# 13.9.2009 16.20
Chmatákov Old Player (2007-2018)
(Pietro, Palanda, Corse, Nex, maniak, Aspire, zvonek, Magpie a mnoho dalších )

Chmatákov mapa
  • Libí se vám tato kronika
  • Ano moc13 hlasů, 76 %76 %
  • chtěla by upravit1 hlas, 6 %6 %
  • Ani moc ne, skusím lepší3 hlasy, 18 %18 %
  • Celkem 17 odpovědí
koly aneb qqqqqq
uživatel
Obrázek
Ve hře: Koly
SZ
Pěkné, ale mám menší kritiku:
V povídkách nepoužívej smajly
Potřeboval by jsi korektora jako sůl (což většina lidí na foru :-))
# 13.9.2009 16.23
Zde je místo pro vaši reklamu.
Obrázek
Chmatákov prodán
Obrázek
MAK_obnova2
uživatel
SZ
:) Ach ta gramatika. Čárky neumíš používat. Špatné spojovací výrazy.

John přišel domů a pozdravil svou rodinu a... 


Např.
# 13.9.2009 18.18
 
PaTaS 94
uživatel
Ve hře: Patasek94,[Patas],PK_GRoK
SZ
hezke moc hezke
# 13.9.2009 19.21
 
nations
uživatel
Obrázek
Ve hře: Nations112, Acer, Vario
SZ
Ano, vím moje čeština není zrovna v tomhle ideální :-)
A vím že moje předchozí kronika http://www.chmatakov.cz/kroniky byla lepší
# 13.9.2009 19.21
Chmatákov Old Player (2007-2018)
(Pietro, Palanda, Corse, Nex, maniak, Aspire, zvonek, Magpie a mnoho dalších )

Chmatákov mapa
~ Remorseless ~
uživatel
Obrázek
Ve hře: Lx0xL
SZ ICQ Skype

moře šplouchá o pobřeží


OMG WTF ? :D lol
# 13.9.2009 19.57
 
koly aneb qqqqqq
uživatel
Obrázek
Ve hře: Koly
SZ
A v celém vyprávění střídají chmatáci rod neživotný a životný
př.:

Chmatáci ve sklepě byly celý


Chmatáci pomalu vycházeli



// Edit by MAK: Ti chmatáci BYLI :P pro nationse
# 13.9.2009 20.56
Zde je místo pro vaši reklamu.
Obrázek
Chmatákov prodán
Obrázek

Fórum » Archiv » Chmatákovská kronika

Pro zasílání odpovědí se musíte přihlásit.



(Registrace)


↑ nahoru | © 2004–2009 Chmatákov Team. Všechna práva vyhrazena.