Chmatákov online


Fórum – Oživení

Fórum » Diskuse o Chmatákově » Vaše tvorba » Oživení

Deorko
uživatel
SZ
Zdravím,

dlouho jsem přemýšlel nad tímto tématém, pač a jelikož jsem na této hře vyrůstal.
Nezbylo tu už moc lidí, kteří by si hru pamatovali již od začátků.

Popravdě ani nevím, kdo nyní Chmatákov vlastní a jaké má možnosti v budoucím rozvoji.

Každopádně, myslím si, že tahle hra má stále potenciál, stále je to něco, co je originální a odlišuje se od jiných mainstreamových her.

Napadlo mě, jelikož historii Chmatákov má, a byly chvíle, kdy byla opravdu populární, co ji takhle oživit prostřednictvým něčeho obdobného Kickstarteru?

Jednak by to přitáhlo více lidí a hra by - promiňte mi - neumírala, ale také by se určitě vybraly i nějaké finance na budoucí rozvoj.

Jaký vy na to máte názor?

// Jsem trubka a hodil jsem to do špatné sekce. Hold to je život...
# 21.11.2019 17.24
 
  • Hodnocení výtvoru
  • Hodnocení: 35 %     Hlasovalo: 5
  • Má tento nápad hlavu a patu?
  • Ano4 hlasy, 27 %27 %
  • Ne6 hlasů, 40 %40 %
  • Rozporuplné5 hlasů, 33 %33 %
  • Celkem 15 odpovědí
nations
uživatel
Obrázek
Ve hře: Nations112, Acer, Vario
SZ
Tohle téma mě donutilo po dlouhé době zase něčím přispět. :-D

Byl by to asi 256 pokus o oživení a skončil by úplně stejně jako všechny předešlé. Hra byla populární, ale v jaké době? V době, kdy drtivá většina lidí měla stolák (nebo noťas), kde sotva rozjeli ten chmat a výběr použitelných her byl dost omezen. V dnešní době, kdy pořádné hry nosíš i v kapse chceš lidi donutit hrát něco, kde strávíš X desítek hodin jen skilováním postavy stylem, klikat 10 hodin na jedno místo, nebo zabíjet 3 druhy NPC?

Aby tu hru dneska něco hrál, nebo ho alespoň zaujala, tak bys do toho musel investovat tolik času a tolik peněz, že se to prostě nevyplatí. Jednak je omezený přístup ke zdrojákům a jednak hra na dnešní dobu nabízí tak málo možností, že se v ní prostě unudíš. Už teď chod hry beru jako wasting money, ale někdo to bere jako zlepšování svých programátorských schopností, tak proč ne.

Je vůbec zázrak, že ta hra díky pár nadšencům běží ještě dnes. Já osobně očekával její smrt už mnohem dřív. Přežívá díky old hráčům, kteří to berou jako vzpomínku, nové aktivní hráče tady najdeš jen velmi zřídka. I když je ve hře 15-20 hráčů, furt je v ní nuda... I když tady naženeš X tisíc lidí, tak jí to zvedne na pár týdnů, nebo měsíců, ale pak se to vrátí do starých kolejí. Není šance ty lidi tu udržet a opravdu to nevyřeší těch pár updatů do roka.
# 21.11.2019 19.55
Patřím mezi Old hráče, tak se podle toho semnou taky bavte... Diky

Chmatákov Old Player (2007-2018)
(Pietro, Palanda, Corse, Nex, maniak, Aspire, zvonek, Magpie a mnoho dalších )

Chmatákov mapa
Fredy_Guvno
autor hry
Ve hře: Fredy_Guvno
SZ
Nations má pravdu, asi nemám co dodat.
# 21.11.2019 20.02
Bionicle19
autor hry
Obrázek
SZ
Je to jak napsal nations no, je to prostě nuda. Nějaký whacky quest nebo special event už s ní nic neudělá. Můžeme být rádi že fredy do té hry dodal aspoň něco navíc, jenže to nic nemění na tom že hra je jen o čekání a je z toho strašně velký stereotyp.

Podle mě jediný způsob jak značku chmatákova oživit je ho kompletně předělat na mobil, do čehož se ale asi nikdo nikdy nebude pouštět.

Nejvíc se mi líbí, že pokud nefunguje ofík a není na něm větší počet lidí, nikdo ani nepracuje na chfuture, přitom se říkalo jak to bude nový čerstvý projekt a jak se všichni tady budeme divit. haha ti šupáci nemají vůbec nic lol představ si platit týpku z ukrajiny za hnusy a pak to ani nevyužít lmao
# 21.11.2019 20.44
Obrázek
Lioness
uživatel
Obrázek
Ve hře: Lioness,Emveey,Čtyrka
SZ Skype
Ako myšlienka oživeniu chmatu fajn ale ako píše nations je to už x pokus a stále by bol neúspešný áno chmat kedysi žil a bolo to fajn ale ako hra (samotná hra nikdy nemala nejak do seba keď bol wipe každý nadával že musí skill a keď už mal vyskillene nadával že nemá čo robiť) každý to hrával asi len kvôli komunite hráčov a ty hráči co to hrávali už nehravaju vidím to na sebe ešte nejak 6rokov dozadu to bolo fajn škola po skole na ch no väčšina z tých co to hravali kedysi už nemajú čas a keď ho majú nechcú ho tráviť za PC ale vonku niekde s reálnymi kamošmi.
Ako áno možno keby sa zaplatila nejaká reklama pritiahla by pár nových hráčov no len ci sa to už aj oplatí.
Inak diky za tému po dosť dlhej dobe som sa prihlásila na forko a hneď som. Sa tu aj vyjadrila k téme
# 30.11.2019 15.39
V dnešnéj dobe si ta ludia cenia,podla toho,kolko majú z teba úžitku.
killtec
uživatel
Ve hře: killtec,cyrda
SZ ICQ Skype Web

Lioness:
Ako áno možno keby sa zaplatila nejaká reklama pritiahla by pár nových hráčov no len ci sa to už aj oplati


Začni :)
# 30.11.2019 23.50
 
_Harlley_
uživatel
Obrázek
Ve hře: Brendy, Harlley, Sernathy
SZ ICQ Skype Web
Zbytečné 3-(
# 1.12.2019 18.28
Do hry momentálně nechodím
Brendy, HarlleY
Chybovat je lidské odpouštět je božské
Můj životní Guru cynická svině
kubikovec
uživatel
Obrázek
Ve hře: kubajz 22
SZ
Je to přesně tak, jak psali nations a lio. Problém chmatu (jeden z mnoha) je v tom, že dnešní děcka to už prostě nepřitáhne, jelikož mají Fortnite, csgo, miliardy appek na mobilu atd atd a nemají ten cit, jakej k tomu máme my, co jsme vyrůstali v úplně jiné době na úplně jiných hrách. No a staří to z pochopitelných důvodů taky hrát nebudou. Nehledě na naprosto neudržitelnou ekonomiku, která v podstatě vyžaduje po nějaké době wipe. Jak říkala lioness, všichni buď nadávají, že už mají všechno vyskillený a kromě killení není co dělat a když pak přijde wipe, tak je to taky na hovno, protože o všechno přišli. Moc lidí asi nechce strávit týdny skillováním jen proto, aby jim to pak zase někdo smazal. Několikahodinový klikání (případně nicnedělání když používáte autoklik) na jedno místo taky nezní moc lákavě. Taky jsem přemýšlel, že pokud by existovala apka na mobil, tak by to třeba hrálo víc lidí, ale kdo ji vytvoří? Na závěr asi dodám, že bysme neměli zapomínat na to, že chmatákov není hra ale chatovací program...



Naposledy upraveno: 16.12.2019 2.18

# 13.12.2019 18.33
Bejvaly časy, kdy jsem hrál jabko...
Lioness
uživatel
Obrázek
Ve hře: Lioness,Emveey,Čtyrka
SZ Skype
Tak ma teraz napadlo keď som čítala to forko a videla všetky té Nicky co som si myslela ze už ani nehrajú :D
No ale k veci : čo tak dat na chate nejake stretko na chvíľu po kecať ako sa máte a taak nemusí to byť nič na dlho na pol hodinku alebo ako (kto bude chcieť odlogne vcasie kto bude chcieť ostať ostane) proste by sa len tak loglo a po spomínalo ako bolo ako za mňa by to celkom šlo teraz budú Vianoce (čas prázdnin voľná) tak si myslím ze veľa ludi by sa našlo co by mali chvíľu času.
Tak ak by ste mali záujem píšte sem a aj nejakým old hráčom ja už Z chmatu niesom z nikým v kontakte (nejakých par hráčov mam na fb a Skype ak sú ešte aktuálne ich účty)
Tak ak tak sem napíšte ci by bol ten záujem a ak tak kedy by vám to vyhovovalo :)

Ano viem ze je to tak trochu '' mimo misu '' :D
# 14.12.2019 17.22
V dnešnéj dobe si ta ludia cenia,podla toho,kolko majú z teba úžitku.
kubikovec
uživatel
Obrázek
Ve hře: kubajz 22
SZ
No nevím jestli se bude někomu chtít na chatu, když se jim nechce být ani na chMatu. :D Napřed bysme měli uspořádat sraz na Svatebním nebo ve Lhotce. :D
# 14.12.2019 17.44
Bejvaly časy, kdy jsem hrál jabko...

Fórum » Diskuse o Chmatákově » Vaše tvorba » Oživení

Pro zasílání odpovědí se musíte přihlásit.



(Registrace)


↑ nahoru | © 2004–2009 Chmatákov Team. Všechna práva vyhrazena.