Chmatákov online


Fórum – Budoucnost Chmatákova

Fórum » Diskuse o Chmatákově » Budoucnost Chmatákova

nations
uživatel
Obrázek
Ve hře: Nations112, Acer, Vario
SZ
Předem bych chtěl říct, že jsem dost přemýšlel, jestli se k tomuto tématu mám vůbec vyjadřovat, ale nakonec k tomu tedy něco, jakožto jeden z mála old hráčů, kteří tady ještě z dob největší slávy hry jsou, řeknu.

Myslím si, že snad nikomu, kdo alespoň trochu sleduje dění kolem Ch, nemusím připomínat, že takřka po 7 letech, kdy hra byla takřka bez žádných updatů, se podařilo domluvit možnost změn ve hře o které se tady tak dlouhou dobu usilovalo. Za posledních mnoho let je to jedna z nejdůležitějších zpráv, protože nám to aktuálně otevírá zcela nové možnosti, kdy ve hře je možné upravit takřka vše.

Což už mi ale takovou radost nedělá je to, že nám tady opět vznikají dva tábory. Těmi tábory myslím ofik vs chfuture/konovica a já se ptám, opravdu je to ZASE zapotřebí? Nepřipadá mi, že Chmatákov má aktuálně takový počet hráčů, že je třeba udělat zase X serverů z čehož ani jeden nebude opět fungovat nejlépe. Ano, samozřejmě každý majitel neofiku bude vždycky tvrdit, jak jeho server bude plný, propracovaný atd... No, tak se pojďme kouknout do historie. (Je důležité podotknout, že tyto neofiky fungovaly v době, kdy Chmat hrálo mnohem více lidí než je tomu doteď a půlka lidí mělo ještě kalkulačky s xpčkama - tudíž na chmat a na nic jiného ideál.) Od roku 2008, kdy neofiky +- začaly, jsem jich zažil tak 20, průměrná doba fungování bylo možná půl roku a počet hráčů hrající jednotlivé servery po pár týdnech bych spočítal na prstech jedné ruky. Výjimkou je tak možná Jabko, které přežilo několik let jen naprostému FUN režimu spojeného s WPE možnostmi... Do dnešní doby přežil opět jenom ofik, který má poměrně velkou návštěvnost webu i hry a je hlavně zárukou toho, že to tu vždycky nějak pojede, nebo to někdo převezme...

Ne, opravdu to nechápu, co je tak těžkého dát hlavy dohromady a když už je ta možnost, tak proč nepracovat na úpravě hře společně. Ve Chmatákově vidím poměrně velký potenciál, který je ale zabitý tím, že si každý bude hrát na svém písečku, ale ani jeden server to nedotáhne do takové podoby, aby se z toho stala normálně fungující hra s propracovaným systémem, kdy není celý děj založený jen na chytání ryb a kupování lékaren. Ano Samova konovica je sice kompletně překopaná, je tam spousta věcí nových a překopaných, ale furt se to nedá považovat za verzi, která by nějakým způsobem dokázala v dnešní době zabavit na delší dobu a nabídla mnohem víc, než ofik. Práce je stále víc než dost, tak proč si sakra hrát na dvě strany a nedat do kupy jednu pořádnou verzi?

Myslím si, že každý z týmů má možnost něco nabídnout a dohromady by se změnilo mnohem víc... Ale né, na ofiku budu poslouchat, jak na chfuture jsou idioti a na chfuture zase to samé na stranu ofiku... Fakt jak u blbečků na písečku.

Nepředpokládám, že tohle téma něco změní, spíš to sem dávám k zamyšlení nad aktuální situací a rád si poslechnu i Vaše názory na danou věc. ;-)
# 31.8.2017 1.52
Chmatákov Old Player (2007-2018)
(Pietro, Palanda, Corse, Nex, maniak, Aspire, zvonek, Magpie a mnoho dalších )

Chmatákov mapa

Stránky: 1 2 3

nations
uživatel
Obrázek
Ve hře: Nations112, Acer, Vario
SZ
A stalo se přesně to, co jsem říkal. :D Po dvou měsících je Chfuture vypnutej :D Kdo další to chce ještě po těch 30 předchozích zkoušet? :D
# 16.11.2017 0.15
Chmatákov Old Player (2007-2018)
(Pietro, Palanda, Corse, Nex, maniak, Aspire, zvonek, Magpie a mnoho dalších )

Chmatákov mapa
Maly John
moderátor
Obrázek
Ve hře: Makající John, Honík
SZ ICQ Web
Palmer: Nesmysl. www.gnu.org/software/software.en.html a není to jediné hnutí, co dělá software (a tedy i grafiku) zadarmo. Hodně freeware nemá vůbec model financování, prostě je to dobrovolná práce.
# 25.11.2017 19.48
Nobody's perfect. My name is Nobody.
Dva smajlíci = emoce, tři a víc = demence. :D :D :D
honik.wz.cz/chmat.html - kompletní návod na Chmatákov

Stránky: 1 2 3

Fórum » Diskuse o Chmatákově » Budoucnost Chmatákova

Pro zasílání odpovědí se musíte přihlásit.



(Registrace)


↑ nahoru | © 2004–2009 Chmatákov Team. Všechna práva vyhrazena.